RUSI POMAŽU: Šešelja leče patkom!
Foto: Dragana Udovičić

Šefu radikala priskočili u pomoć

RUSI POMAŽU: Šešelja leče patkom!

Politika -
Uskoro stiže lek od koga svi mnogo očekujemo. Služi za obnovu ćelija jetre, a dobija se od jetre embriona patke, kaže Bojić

BEOGRAD - Milovan Bojić, šef lekarskog tima koji brine o zdravlju Vojislava Šešelja, kaže u razgovoru za Kurir da je u kontaktu s ruskim onkolozima i da je u toku isporuka ozbiljnog leka iz Ruske Federacije, od koga svi, uključujući i šefa SRS, mnogo očekuju. Pomenuti lek, kaže Bojić, služi za obnovu ćelija oštećene jetre, a dobija se od jetre embriona patke.On je izjavio da je u pitanju izuzetno ozbiljan lek koji dolazi iz Rusije i koji služi za obnovu ćelija jetre, a koristio ga je i predsednik jedne države koja je nastala raspadom SSSR.- U pitanju je lek koji se dobija od jetre embriona patke i koji već ima veliku kliničku primenu u inostranstvu - kazao je Bojić, ali nije želeo da otkrije ko je pomenuti predsednik koji je koristio ovaj lek.I dalje svi oprezniOn je naglasio da uskoro očekuje uvoz tog leka i da se nada da će upravo on ubrzati lečenje lidera radikala i pomoći mu da što pre ozdravi.- I naši lekari su upoznati s tim lekom, posebno se njime bavio jedan naš profesor s medicinskog fakulteta - dodao je Bojić.S obzirom na trenutno zdravstveno stanje Šešelja, koji kaže da se oseća dobro, Bojić je ipak oprezan i zaštitnički nastrojen i tvrdi da je Šešelju potreban odmor i da on nije za intenzivan rad.- Njegovi nalazi su bolji, ali su daleko od najboljih, očekuje ga treća hemioterapija i mora biti obazriviji - izričit je Bojić. Još podseća da Šešelj ima nezgodan temperament, ali kad nastane kriza, veoma je disciplinovan.Sigurna smrt u HaguOn je rekao da bi vraćanje u pritvor Haškog tribunala, gde mu se sudi za ratne zločine, onemogućilo Šešelja da primi hemioterapiju, što bi praktično značilo da se on vraća u Hag da tamo umre.Podsetimo, Šešelj se juče vratio radnim obavezama, a priprema se za treću hemioterapiju od ukupno deset. Kako je Kurir objavio, Šešelj se sa saradnicima sprema za seriju mitinga po Srbiji, do kojih će najveći biti u Beogradu na Vidovdan.

Šešelj:MOŽDA ODEM NA STARU PLANINULider srpskih radikala, koji po dolasku iz Haga neumorno radi, kaže da, iako nije navikao da se odmara, predah mu je ipak potreban.- Bilo bi lepo da odem na odmor sa svojom suprugom, to bi sigurno bila neka naša planina s velikom nadmorskom visinom. Voleo bih da posetim Staru planinu ili možda Zlatar, ali zasad ću taj put odložiti. Poslednji put smo porodično letovali 1994. godine u Perastu, u Boki Kotorskoj. I to letovanje se neslavno završilo - privela me je policija jer sam napadao Mila Đukanovića na jednom skupu u Herceg Novom nekoliko dana pred taj odmor - kazao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track