RUŠI VLADU, ŠETA PRADU: Borko Stefanović nosi cipele od 400 evra!

Poslanik demokrata nosi skupe brendirane cipele

RUŠI VLADU, ŠETA PRADU: Borko Stefanović nosi cipele od 400 evra!

Politika -
Stefanovićev jedan par obuće košta oko 43.000 dinara, za koliko prosečan Srbin uz mnogo sreće mora da dirinči mesec dana

BEOGRAD - Borislav Stefanović, poslanik Demokratske stranke, prošetao se u brendiranim cipelama marke „prada“, čija je regularna cena prava sitnica - oko 400 dolara, odnosno približno 43.000 dinara. Za takav jedan par Borkovih mokasina, koje je uslikao foto-reporter Kurira, prosečan Srbin treba da radi ceo mesec.Stefanović, čija poslanička plata iznosi 113.199 dinara, priznaje da ima nekoliko pari brendiranih cipela, ali tvrdi da ih nabavlja „isključivo na rasprodajama“.

Nije mu do bahaćenja- Imam cipele „prada“. Kupio sam ih pre oko tri godine u onom autletu kod Trsta (Palmanova, prim. aut.), i to za 150 evra, koliko se sećam. Ne kupujem ja skupo, ne mogu da se bahatim sa poslaničkom platom - kaže on.Na naše pitanje da li hoće da kaže da mu je mala poslanička plata, Stefanović odgovara:- Ne kažem da je mala, veća je od mnogih u Srbiji, ali nije ni za neko bahaćenje. Pa imam ja nekoliko pari brendiranih cipela, ali nijedne nisu skuplje od 150 evra. Imam i boljih brendova o toga.Upitan koliko mu košta najskuplji par obuće, Stefanović opet tvrdi da ne plaća više od 150 evra.Voli i kopije- Kažem vam da isključivo na rasprodajama kupujem. Najskuplje cipele koje imam su oko 150. Ajde kažite mi vi gde to ima da se nađu cipele jeftinije od 150 evra? - pita Stefanović. Na naš odgovor da i te kako ima jeftinijih muških kožnih cipela, makar domaće proizvodnje, demokrata će:- Pa da, imam ja i domaće. Znam i da građanima nije prijatno da vide nas, političare, da nosimo skupu odeću i obuću jer teško žive. Imam i nekoliko odela koja su kopije. Sada su mi i široka jer sam smršao, pa mi ih krojač sužava.

SirotanI KRAVATE SU MI JEFTINEBorko Stefanović otkriva za Kurir i da ne voli da daje mnogo para za odeću, a kao primer navodi kravate.- Njih kupujem u jednoj radnji u Nušićevoj, za malo para. Isključivo tamo ih nabavljam već godinama - kaže on.

Lekcija iz bontonaŽUTE I BRAON CIPELE - NE, NIKAKOBorko Stefanović, inače nekadašnji politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, održao nam je i malo predavanje o diplomatskom bontonu i dres-kodu.- Nikako ne treba da nosite žute, bež ili braon cipele, uz poslovno odelo idu isključivo crne. To je po diplomatskom dres-kodu - naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track