SA SVIH STRANA SVETA: Zvaničnici čestitaju praznik premijeru Vučiću
Foto: Zorana Jevtić

Sretenje

SA SVIH STRANA SVETA: Zvaničnici čestitaju praznik premijeru Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je, povodom Dana državnosti, čestitke mnogobrojnih svetskih zvaničnika.

Čestitke su mu uputili predsednici Kipra, Meksika, Indonezije, premijeri Češke Republike, Slovenije, Grčke, Poljske, Ukrajine, Alžira, Rumunije, Bugarske, Tunisa i Kambodže

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades izrazio je uverenje da će dugogodišnje prijateljstvo između Kipra i Srbije, kao i bliska saradnja dve zemlje, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom nivou, nastaviti da jača u narednim godinama za dobrobit naših naroda, i još jednom potvrdio da Vlada Kipra čvrsto podržava Srbiju u procesu evrointegracija.

SRBIJO, SREĆAN TI PRAZNIK: Nikolić položio venac na Spomenik neznanom junaku

U svojoj čestitki Vučiću, premijer Češke Republike Bohuslav Sobotka izrazio je zadovoljstvo što se bilateralni odnosi između dve zemlje neprekidno razvijaju u duhu partnerstva i interesa vrednosti koje delimo, poručivši da su sveobuhvatna saradnja i obostrana podrška od izuzetnog značaja za naše dve zemlje.

"Raduje me da saradnja Vlade Slovenije i Vlade Srbije bitno doprinosi razvoju prijateljskih i partnerskih odnosa između dve države, što se ogleda u brojnim oblastima. Očekujem da ćemo realizovati dogovore postignute na zajedničkom zasedanju vlada u oktobru 2016. i time dodatno ojačati političku i privrednu saradnju", poručio je predsednik Vlade Slovenije Miro Cerar.

Premijer Grčke Aleksis Cipras izrazio je uverenje da će njegova nedavna poseta dati dodatni podsticaj za još bližu saradnju naše dve zemlje na temeljima jakih istorijskih veza i prijateljstva naših naroda, istakavši da će, u isto vreme, Grčka nastaviti da aktivno podržava napore koje Srbija ulaže kako bi se pridružila Evropskoj uniji.

I predsednica Vlade Poljske Beata Šidlo je, u svojoj čestitki, izrazila zadovoljstvo zbog odličnih odnosa Poljske i Srbije što, kako je navela, dokazuju česti kontakti predstavnika naših vlada, privrednika i građana.

"Srbija je ostvarila značajan napredak na putu evrointegracija. Poljska je spremna za nastavak saradnje sa Srbijom u oblasti razmene iskustva i znanja iz svog pretpristupnog perioda. Visoko cenimo i našu saradnju u regionalnim strukturama, u kojoj vidimo izvor bezbednosti i razvoja Evrope", naglasila je Šidlo.

Čestitavši Vučiću Dan državnosti Srbije, predsednik Vlade Ukrajine Volodimir Grojsman poručio je da je Ukrajina zainteresovana za produbljivanje plodne saradnje između dve države u trgovinskoj, ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj oblasti.

"Koristim ovaj radostan povod da bih Vam ponovio da smo Vlada Alžira i ja čvrsto rešeni da sa Vama radimo na jačanju i širenju bilateralne saradnje, kako bi našim odnosima dali nov impuls, prilagođen novim globalnim zahtevima u skladu sa težnjama naša dva prijateljska naroda", istakao je u čestitki Vučiću premijer Alžira Abedelmalek Selal.

Premijer Vučić primio je i čestitke predsednika Meksika Enrikea Penje Nieta, predsednika Indonezije Džokoa Vidodoa, premijera Rumunije Sorina Mihaja Grindeanua, vršioca dužnosti predsednika Vlade Bugarske Ogniana Gerđikova, premijera Tunisa Jusefa Čaheda i premijera Kambodže Hun Sena, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 15.02

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track