SAMIT U PARIZU: Nikolić sa Obamom o migrantskoj krizi i terorističkim napadima
Foto: Predsednistvo

Susret sa brojnim liderima

SAMIT U PARIZU: Nikolić sa Obamom o migrantskoj krizi i terorističkim napadima

Politika -
PARIZ - Na marginama globalnog klimatskog samita "COP21", koji se u organizaciji Ujedinjenih nacija danas održava u Parizu, predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa mnogobrojnim liderima svetskih država.

Predsednik Nikolić razgovarao je sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, Barakom Obamom, o migrantskoj krizi, u svetlu terorističkih napada koji su nedavno potresli Rusiju, Francusku i Mali, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. Ovo je bio već peti susret Nikolića i Obame.

Predsednik Nikolić razgovarao je i sa predsednicima Mađarske, Janošem Aderom; Šri Lanke, Majritipalom Sirisen; Indonezije, Joko Vidodom; Albanije,Bujarom Nišanijem; Kipra, Nikosom Anastaijadesom; Čilea, Mišel Bašele; Palestine, Mahmudom Abasom; Makedonije, Đorđem Ivanovom, Crne Gore, Filipom Vujanovićem; Bocvane, Seretse Kama Jan Kamom; Mongolije, Cakjaginom Elbegdoržom; Litvanije, Dalijom Gribauskaite; Republike Južna Afrika, Džejkobom Zumom; Bugarske, Rosenom Plevnelijevim; Jermenije.

Predsednik Nikolić je sa kolegama razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje i važnosti jedinstva i uzajamne podrške u borbi protiv klimatskih promena i svetskog zla terorizma.

Posebno topao i prijateljski susret Nikolić je imao sa predsednikom Republike Indonezije, sa kojim je razgovarao o učvršćivanju bilateralne saradnje i razmeni poseta na najvišem nivou. Predsednik Nikolić zahvalio se i premijeru Japana, koji je rekao da se pitanje kulturne baštine ne sme politizovati i izrazio želju da sve zemlje dodatno osnaže saradnju u svim oblastima.

U dužem razgovoru predsednik Srbije se zadržao i sa predsednicima Namibije, Bocvane i Moldavije. Predsednik Šri Lanke je tokom razgovora sa predsednikom Nikolićem istakao važnost učvršćivanja prijateljstva i uzajamne podrške u pitanjima od zajedničke važnosti za naše dve države, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track