Samostalni DSS: Napad na premijera je napad na Srbiju
Foto: Reuters/Antonio Bronic

Pokušaj linča u Potočarima

Samostalni DSS: Napad na premijera je napad na Srbiju

Politika -
Već 20 godina traje manipulacija žrtvama balkanskih sukoba a danas u Potočarima odigrao se njen poslednji čin. Ovakav napad dovoljno govori o želji Bošnjaka za pomirenjem, naveo je samostalni DSS

BEOGRAD - Samostalni DSS osudio je danas napad na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima uz ocenu da je napad na premijera napad na državu.

"Već 20 godina traje manipulacija žrtvama balkanskih sukoba a danas u Potočarima odigrao se njen poslednji čin. Ovakav napad dovoljno govori o želji Bošnjaka za pomirenjem, ali i najviše govori o upotrebnoj vrednosti rezolucije o Srebrenici koju je Velika Britanija predložila u SB UN, a američki kongres i Evropski parlament usvojili", naveo je samostalni DSS u saopštenju.

Po oceni te stranke, smisao simbola Srebreničkog zločina je da se žrtve koje nisu stradale u Srebrenici potisnu u lagani zaborav, a sve što će ostati u pamćenju je stradanje bošnjačkih civila od strane srpske vojske.

Samostalni DSS ističe da nije bilo nikakvog razloga da premijer Srbije putuje u Srebrenicu, posebno ukoliko sličan gest nisu u stanju da naprave bošnjački političari kada je u pitanju poseta Bratuncu.

"Srbija je pokušala da pruži ruku pomirenja, ali je to odbijeno. Sada je red na srpske žrtve i srpske stradalnike.

Ukoliko međunarodna zajednica ne reaguje na ovakvu provokaciju biće više nego jasno da ovde nije reč o pomirenju, već o manipulaciji i pokušaju da se cela Srbija i srpski narod trajno isključe iz evropskog razvoja", navodi ta stranka.

Premijer je najpre izviždan, a potom gađan kamenicama prilikom napuštanja Memorijalnog centra u Potočarima gde e odao počast žrtvama zločina u Srebrenici. On je tom prilikom pogođen kamenom u glavu i slomljene su mu naočare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track