Sanda Rašković Ivić ostaje na čelu DSS
Foto: Nebojša Mandić

Glavni odbor Demokratske stranke Srbije podržao izveštaj o radu predsednice

Sanda Rašković Ivić ostaje na čelu DSS

Politika -
Posle osmoipočasovne rasprave, za usvajanje izveštaja o radu predsednice DSS glasalo je 112 od ukupno 117 članova GO. Protiv izveštaja glasao je predsednik Izvršnog odbora i Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović, koji je jedan od potpisnika pisma za smenu predsednice DSS

BEOGRAD - Glavni odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) podržao je u subotu izveštaj o radu predsednice Sande Rašković Ivić, tako da će ona ostati na čelu stranke.

Rašković Ivić je rekla da je njen izveštaj o radu podržan apsolutnom većinom članova Glavnog odbora čime je, navela je, podržan njen način rada i vrlo oštra i odlučna opoziciona politika i poručila da se nada da će D S S izaći iz vlasti u Beogradu.

Povodom zahteva za njenu smenu, Rašković Ivić je navela da su oni sada prevaziđeni i da je sigurna da ih neće opet biti za nekoliko meseci. "Ono što mi je zaista najvažnije jeste da sam dobila podršku za politiku D S S, to je oštra i beskomopromisna opoziciona politika", rekla je Rašković Ivić. Upitana o učešću D S S u vlasti u Beogradu, ona kaže da je njen stav o tome poznat i da se nada da će D S S izaći iz gradske vlasti, ali da će se o tome tek razgovarati.

"Znam da o tome treba da se izjasni i Gradski odbor i Predsedništvo. Verovatno ćemo na nekoj od narednih sednica Glavnog odbora o tome raspravljati, ali dužnost predsednika stranke jeste da trasira politiku i imam pravo da kažem svoj stav, makar bila i u tom stavu preglasana", kaže Rašković Ivić.

Navodeći da nikada nije postavljala pitanje o koalicijama u nekim manjim lokalnim sredinama, Rašković Ivić je rekla da je učešće DSS u vlasti u Beogradu učestvovanje posrednim putem u vlasti sa Aleksandrom Vučićem. "Beograd nije lokal.

Posle leks specijalisa (o Beogradu na vodi) Beograd je postao državni projekat. To je i premijer Vučić rekao da je to strateški, državni, republički projekt i zaista učestvovanje u vlasti u Beogradu, po mom mišljenju, jeste učestvovanje posrednim putem u vlasti sa Vučićem", navela je ona.

Povodom odlaska potpredsednika DSS i predsednika vojvođanskog odbora Milenka Jovanova iz DSS, Raškovć Ivić kaže da je on stranku napustio svojevoljno i da ga niko na to nije terao, ali da misli da je pogrešio. "Bez obzira što je on jedan od potpisnika pisma (za njenu smenu) nije trebalo da reaguje na taj način i da napušta stranku. Mi smo svi deo jednog tkiva i jednog tima.

DSS je naša kuća i mi svoje probleme treba da rešavamo na stranačkim organima i tako ćemo i raditi", poručila je Rašković Ivić. Navela je i da nije imala nameru da "lovi veštice" i da je na sednici Glavnog odbora poručila da niko neće biti izbačen iz stranke niti da bilo ko treba da je napušta.

Posle osmoipočasovne rasprave, za usvajanje izveštaja o radu predsednice DSS Sande Rašković Ivić glasalo je 112 od ukupno 117 prisutnih članova Glavnog odbora.

Dvoje članova je bilo protiv, a troje uzdržanih. Protiv izveštaja glasao je predsednik Izvršnog odbora i Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović, koji je jedan od potpisnika pisma za smenu predsednice DSS. Rašković Ivić je ranije danas najavila ostavku u slučaju da njen izveštaj o radu ne bude usvojen, ali je dodala da isto tako očekuje da oni koji traže njenu smenu napuste stranačke funkcije u slučaju da njen izveštaj bude usvojen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja