SANDŽAKLIJE PRODUŽENA RUKA IZETBEGOVIĆA: Vučiću, ne dolazi u Novi Pazar, crno ti se piše!
Foto: Printscreen, Fonet, Zorana Jevtić

Poruke koje pozivaju na nasilje šire se portalima i društvenim mrežama

SANDŽAKLIJE PRODUŽENA RUKA IZETBEGOVIĆA: Vučiću, ne dolazi u Novi Pazar, crno ti se piše!

Politika -

Nakon nemilih događaja na fudbalskoj utakmici između Novog Pazara i Crvene Zvezde koja se odigrala u nedelju i najave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će posetiti Pazar kako bi garantovao bezbednost i Bošnjaka i Srba, sandžački portali i društvene mreže preplavljeni su pretećim porukama.

"Vučiću, u Srebrenici si se izvukao živ i zdrav. U Novom Pazaru ti se crno piše", samo je jedan od komentara članova internet grupe pod nazivom "Narod Sandžaka protiv dolaska Vučića u Novi Pazar".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Podsetimo, Vučić je kazao da će ponovo posetiti ovaj grad, kako bi razgovarao sa Bošnjacima i Srbima.

„"Zabolelo me to što su najtiše vikali 'Vučiću pederu'. Mnogo glasnije su vikali 'Ubij, zakolji da Srbin ne postoji', i pesme o Oriću, kao što su drugi pevali 'Ubij, zakolji da Turčin ne postoji'. To mora da se zaustavi“", podvukao je Vučić.

On je istakao da je Srbija otadžbina svih njenih građana i da oni moraju da žive mirno.

Foto: Beta
Foto: Beta

„"U Srbiji, dok sam predsednik Vlade neću dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, ali i bilo koji drugi građani“", naglasio je Vučić, ali je vest o tome naišla na salvu uvreda i pretnji putem sandžačkih portala.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Istovremeno, incident na meču u Novom Pazaru iskoristio je i bivši ministar Sulejman Ugljanin koji je javnost šokirao izjavom da su dešavanja s fudbalske utakmice iz Novog Pazara „podvala državnog vrha“.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

"Izlivi nacionalne, verske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima dešavaju se pred očima vladajućih struktura države, koja nemo posmatra ova dešavanja i time prećutno daje podršku, dok se na drugoj strani potpuno neosnovano želi više od 5.000 gledalaca iz Novog Pazara predstaviti u negativnom svetlu. Najoštrije osuđujemo vandalske fašističke ispade navijača Crvene zvezde, koji su uz zaštitu Žandarmerije i drugih specijalnih jedinica policije na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Crvena zvezda veličali zločine nad Bošnjacima i upućivali genocidne pretnje bošnjačkom narodu", reči su koje su stigle iz Ugljaninove stranke.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Zaoštrene poruke stižu samo mesec dana nakon što je Novi Pazar posetio predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, a da pre toga nije ni obavestio vladu Srbije o svom dolasku.

Pritom, napravio je još veći diplomatski skandal izjavom u kojoj je izjednačio Republiku Srpsku, koja je entitet u BiH, sa Sandžakom, koji je samo region u Srbiji, što je izazvalo žestoke reakcije srpskih zvaničnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track