Saša Mirković: Radomir je ko Marko Milošević, a Toma je prevarant!
Foto: Zorana Jevtić

Bukti rat između dva naprednjaka

Saša Mirković: Radomir je ko Marko Milošević, a Toma je prevarant!

Politika -
Funkcioner SNS izneo optužbe na račun Radomira Nikolića, a za njegovog oca, predsednika Srbije, rekao da ne drži obećanja

BEOGRAD - Naprednjak Saša Mirković, predsednik Skupštine Opštine Zaječar, nije oprostio stranačkom saborcu i sinu predsednika Srbije Radomiru Nikoliću što je pokušao da ga izbaci iz stranke, pa je na njega osuo paljbu iz sveg raspoloživog oružja.Mirković za Kurir kaže da će na sednici Glavnog odbora tražiti da Nikolića mlađeg smene sa čela Izvršnog odbora SNS ako sam ne ode.

Dinastija... Radomir i Tomislav Nikolić
Dinastija... Radomir i Tomislav Nikolić

Tatin sin - Nije sposoban za funkciju u stranci, ali ni za gradonačelnika. Ima pozicije samo samo zato što mu je otac bio šef stranke. Dete je poraslo, osamostalilo se. Ponaša se gore nego što se ponašao Marko Milošević na vrhuncu Slobine vlasti. Marko barem nikad nije vršljao po stranci, a ovo što danas radi Radomir je sramota. Možete li da zamislite Marka kao gradonačelnika Požarevca devedesetih godina? Ili danas Madonu i Bambilend u Kragujevcu? - kaže Mirković i dodaje:- Bilo bi mu bolje da se uhvati ukoštac s problemima u Kragujevcu nego što kuka. Zamislite da, sledeći njegov primer, svi gradonačelnici i predsednici počnu da traže pomoć od predsednika i premijera. Mora da pokaže rezultate - optužuje Mirković i dodaje da SNS ima mnogo sposobnijih, vrednijih i iskusnijih ljudi nego što je Radomir Nikolić.Prevario me i Tomislav Mirković nije ostao dužan ni predsedniku Srbije, uz objašnjenje da se stranci priključio na poziv Aleksandra Vučića, a da Tomislav Nikolić nije ispoštovao ništa od onoga što su se dogovarali.- Sve što sam se dogovorio s Nikolićem on nije ispoštovao, kao ni 2008. Dva puta me prevario. Nisam budala i neću dozvoliti da me prevari i treći put preko svog sina Radomira - rekao je Mirković.Inače, Radomir ali i Tomisla Nikolić juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira. Stanislava Pak, savetnica za medije predsednika Nikolića, za Kurir kaže da ne želi da komentariše Mirkovićeve reči.- Ne umem da komuniciram na tom nivou - rekla je Pak.Podsetimo, Nikolić je dobio zadatak od predsednika SNS da napravi spisak svih članova stranke sa dve ili više funkcija. Posle više meseci jedino je pronašao Mirkovića i Ljubivoja Slavkovića. , Na listu je zaboravio da stavi prijatelja Gorana Kovačevića, koji obavlja tri funkcije i mesečno zarađuje 188.843 dinara.

Radomir Nikolić se malo istrčao21. oktobar 2014. - Predsednik izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio da je iz stranke isključio Sašu Mirkovića jer je utvrđeno da ima dve plaćene funkcije.22. oktobar 2014. - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović demantovala je Nikolića i izjavila da niko nije isključen iz stranke i da se predsednik IO malo istrčao.

S njim se ne svađaMIRKOVIĆ SE KLADIO S GAŠIĆEM U FUNKCIJUDa Nikolićeve odluke nemaju posebnu težinu, pokazalo se na rođendanu SNS neposredno posle njegove odluke o isključivanju. Dok se Nikolić držao po strani, Mirković je bio vidno raspoložen i ćaskao s većinom prisutnih. Tako se na poziv ministra odbrane Bratislava Gašića opkladio da ga sigurno neće usključiti iz stranke jer nema više funkcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track