SASTANAK SA KOMANDANTOM NATO: Vučić s Bridlavom o ulozi Kfora
Foto: Tanjug Oksana

General Bridlav u Beogradu

SASTANAK SA KOMANDANTOM NATO: Vučić s Bridlavom o ulozi Kfora

Politika -
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić preneo je danas komandantu Savezničke (NATO) komande za operacije generalu Filipu Bridlavu zadovoljstvo dobrom saradnjom sa KFOR-on, a general Bridlav zahvalio premijeru na naporima koje ulaže kako bi se u regionu Zapadnog Balkana očuvala stabilnost.

Premijer Vučić je u razgovoru s generalom Bridlavom istakao da Kfor, odnosno međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO, imaju ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao garant njihove bezbednosti, kao i u očuvanju stabilnosti u regionu.

Srpski premijer je izrazio nadu da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena u cilju dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti. General Bridlav je potvrdio da će KFOR i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze u očuvanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO sa Vojskom Srbije, koju je ocenio kao veoma profesionalnu.

General Bridlav zahvalio je premijeru Vučiću na naporima koje ulaže kako bi se u regionu Zapadnog Balkana očuvala stabilnost kao preduslov za ekonomski i svaki drugi napredak, saopššteno je iz Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track