SASTANAK PREMIJERA ZAPADNOG BALKANA: Vučić sa kolegama na večeri u sarajevskom restoranu
Foto: Vlada Srbije

Pružena ruka prijateljstva

SASTANAK PREMIJERA ZAPADNOG BALKANA: Vučić sa kolegama na večeri u sarajevskom restoranu

Politika -

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas kasno popodne u Sarajevo. Vučić je u Sarajevo doputovao iz Berlina gde se sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

19:50 - Premijeri zemalja zapadnog Balkana večerali su u sarajevskom restoranu "Libertas" u susret sutrašnjem Samitu WB6.

Neformalnom susretu prisustvuju predsedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, premijeri Srbije Aleksandar Vučić, Albanije Edi Rama, Kosova Isa Mustafa, te ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, kao i ambasadori Srbije i Albanije u BiH, Stanimir Vukićević i Ilir Melo.

19:10 - Potezom pera se ništa ne može oteti

Premijer Aleksandar Vučić poručio je večeras prištinskim vlastima da svojom odlukom o imovini bivše SFRJ, Srbije i Vojvodine ništa nisu oteli, jer u tu imovinu ne mogu da uđu niti da je otmu.

"Ni u šta od toga što ste planirali ne možete da uđete, ništa od toga ne možete da otmete", porucio je u izjavi novinarima

19:00 - Nećemo razgovarati o sukobima, već o budućnosti

Važno je da se razgovara, jer to smiruje tenzije u regionu, što nam je neophodno, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić po dolasku u Sarajevo, gde sutra učestvuje na sastanku premijera zapadnog Balkana.

Kako je rekao u izjavi novinarima, večeras učesnike očekuje "ni malo laka večera", a uz domaćina Zvizdića, večeri će pruisustvovati i premijer Albanije Edi Rama, kao i predstavnici Prištine, ali i ministar Mirko Šarović.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana.

Vučića je na sarajevskom aerodromu dočekao Igor Crnadak ministar spoljnih poslova BiH i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević.

Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.

U centru pažnje premijerskog sastanka u Sarajevu biće regionalni projekti i povezivanje u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kao i sadržajnijoj ekonomskoj razmeni, jer je put ka EU zajednički cilj svih učesnika.

Na sastanku zapadnobalkanske šestorke učestvovaće pored Vučića, premijeri Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova*.Samitu će prisustovati i komesar EU za politiku susedstva i proširenja Johanes Han i predstavnik Vlade Italije, zemlje domaćina Samita zemalja Zapadnog Balkana koji će biti održan u Trstu u julu ove godine.Domaćin sarajevskog sastanka premijera je predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić.

Bezbednost premijera Aleksandra Vučića tokom sutrašnje posete Sarajevu biće pojačana dodatnim angažovanjem policije BiH i pripadnika tajne službe kako se ne bi ponovio scenario iz Potočara u julu 2015, otkriva Kurir.

Pogledajte kako su premijera dočekali na aerodromu u Sarajevu:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 15.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track