SASTANAK S DRŽAVNIM VRHOM: Serž Bramerc stiže u Srbiju
Foto: Marina Lopičić

SASTANAK S DRŽAVNIM VRHOM: Serž Bramerc stiže u Srbiju

Politika -

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc u četvrtak stiže u posetu Srbiji i kako se očekuje, insistiraće na hapšenju tri člana Srpske radikalne stranke (SRS).

Bramerc će prvo razgovarati s premijerom Aleksandrom Vučićem i očekuje se da će glavna tema biti zahtev Tribunala za hapšenje Petra Jojića Vjerice Radete i Jova Ostojića, navodi taj dnevnik u sutrašnjem izdanju.Haško tužilaštvo ih je optužilo da su uticali na svdoke u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja tako što su ih pretnjom, ucenama i mitom ; nagovarali da promene iskaze ili da ne svedoče.

Tribunal je vlastima u Beogradu u januaru 2015. uputio zahtev za njihovo hapšenje, a Viši sud u Beogradu je odlučio u maju 2016. da nema zakonskih osnova za njihovo hapšenje i izručenje Tribunalu.Bramerc dolazi u Srbiju pre nego što će podneti izveštaj Savetu bezbednosti UN, a u junu je rekao da "Kancelarija Tužilaštva žali što je Srbija skrenula sa puta pune saradnje".Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima je kratko saopštila da će se premijer Aleksandra Vučić sutra sastati s Bramercom i da će posle sastanka biti izdato saopštenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track