SAZNAJTE ZAŠTO JE ŠEŠELJ RAZBIO VUČIĆA I TOMU: Šokantna pobeda na izborima!
Foto: Aleksandar Jovanović, Nemanja Mandić, Zorana Jevtić

Vođa radikala uzdrmao vlast!

SAZNAJTE ZAŠTO JE ŠEŠELJ RAZBIO VUČIĆA I TOMU: Šokantna pobeda na izborima!

Politika -

Vojislav Šešelj izazvao je cunami na političkoj sceni, ima veliku podršku i ozbiljno preti da pomrsi račune vladajućoj koaliciji!

Predsednički izbori dnevnog lista Kurir i portala Kurir.rs, koje organizujemo na našoj Fejsbuk stranici, tresu Srbiju!Lider SRS Vojislav Šešelj na njima je osvojio više glasova nego predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić zajedno. Analitičari ocenjuju da je to zbog toga što je šef radikala pridobio mlade.Šešelj je, kao što smo juče objavili, pobrao najviše poena u grupi C i dobio čak 8.012 glasova, a Nikolić i Vučić su zajedno dobili 7.739. Nikolić je, podsetimo, osvojio najviše glasova u grupi B, a Vučić u grupi A.Emotivni revolucionariPolitički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je tajna koja je Šešelja dovela do pobede - mladi.- Očigledno je da je uz lidera SRS mlađa i politički naglašenija populacija koja nije u centru političkog spektra. A mladi su skloni revolucionarnim formama, emotivniji su, a sem toga i emocije lakše ispoljavaju - naglašava Anđelković.

On dodaje i da to ne znači da će se Šešelj obradovati sledeće godine, u finišu trke.- Ovo svakako pokazuje da ima ciljnu grupu kojoj se obraća, ali prema istraživanjima, svakako nije popularniji od Vučića. E sad, problem je u tome što mladi u dosta manjem procentu izlaze na izbore. Istraživanja su pokazala i da birači koji su mejnstrim orijentisani izlaze u najvećem broju na izbore - zaključuje Anđelković.Šešelj za Kurir ne krije da mu je drago što je izazvao pravi cunami na političkoj sceni.-Znamo da imamo najjače uporište među biračima od 18 do 30 godina, ali je problem to što oni ne glasaju. Radimo na tome da ih aktiviramo. Moram vam priznati da me je ovaj rezultat iznenadio. Ajde da sam dobio više od Nikolića ili Vučića pojedinačno, ali od obojice zajedno, to je velika stvar. Moram priznati i da mi je to dalo dodatni vetar u leđa - kaže Šešelj.Teška grupaInače, sa Šešeljem u grupi su bili predsednik SPS Ivica Dačić, lider LDP Čedomir Jovanović i Sanda Rašković Ivić.

Danijela Luković

KUM NA KUMA Tomislav Nikolić za Kurir ŠEŠELJ NA IZBORIMA NEĆE DOBITI NI PET ODSTOKomentarišući predsedničke izbore lista Kurir i sajta Kurir.rs, šef države Tomislav Nikolić kaže da lider SRS Vojislav Šešelj ima male šanse na izborima.- Kada bi u aprilu bili parlamentarni izbori, taj vaš kandidat ne bi imao cenzus (pet odsto glasova, prim. aut.) da prođe u parlament. Tako će i taj vaš kandidat da prođe i na predsedničkim izborima - tvrdi Nikolić.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track