SDS: Stavljanje u isti kontekst ubijenog dilera sa Tadićem i Radulovićem krajnje neprikladno
Foto: Nebojša Mandić

Traže da im se Vučić izvini

SDS: Stavljanje u isti kontekst ubijenog dilera sa Tadićem i Radulovićem krajnje neprikladno

Politika -

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je danas od premijera Aleksandra Vučića da se izvini liderima SDS i pokreta Dosta je bilo, Borisu Tadiću i Saši Raduloviću, zbog izjave u kojoj je te opozicione lidere, kako se navodi, stavio u isti kontekst sa ubijenim mafijašem.

SDS je u saopštenju upitao Vučića da objasni "kakva je veza izmedju činjenice da su igrači Partizana nosili majice sa likom ubijenog narko dilera i toga da premijer ne bi nosio majice sa likom Borisa Tadića".

"Izjava u kojoj je premijer Vučić u isti kontekst stavio majice sa likom ubijenog mafijaša i Borisa Tadića i Sašu Radulovića, krajnje je neprikladna i zahteva pojašnjenje. Potreba premijera da iskoristi svaku priliku da napadne političke protivnike ili optuži prethodnu vlast, uglavnom je neadekvatna, ali ovaj put je otišla predaleko", navela je SDS.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Ta partija je upitala Vučića da li "ovo neukusno poredjenje treba shvatiti kao neku političku poruku ili čak pretnju" i zašto spominje opozicione lidere u izjavi u kojoj govori o "ubijenom narko dileru".

"Podsećamo premijera da obavlja jednu od najvažnijih državnih funkcija i da je neodgovorno da svoje lične animozitete ispoljava na ovakav način. Podsećamo ga i da je u vreme prethodne vlasti, Srbija ostvarivala globalne uspehe u borbi protiv narko kartela i bila država u kojoj su osudjeni narko dileri završavali u zatvoru, a ne ubijeni u uličnim obračunima", stoji u saopštenju.

Komentarišući postupak igrača Partizana koji su na košakaškoj utakmici sa Olimpijom nosili majice sa likom ubijenog vodje svojih navijača Aleksandra Stankovića, premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče u Nišu da je njegov posao da se pobrine da to ubistvo bude istraženo i da ubice budu kažnjene. "Za mene je veći problem ko je i iz koje države došao s kalašnjikovima u Beograd i delio pravdu. A vi mi donesite majicu na kojoj piše 'Volim Tadića i Radulovića' i neću je obući, nema šanse", naveo je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track