SEDNICA OŠTRO NASTAVLJENA Radulović: Skupština je otirač vlasti! Gojković: Sram vas bilo!
Foto: Printscreen

Poslanici o amandmanima na budćet

SEDNICA OŠTRO NASTAVLJENA Radulović: Skupština je otirač vlasti! Gojković: Sram vas bilo!

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog budžeta za 2017. godinu, a teške reči na samom početku razmenili su poslanici vlasti i opozicije.

Diskusija se od starta vodi na temu amandmana o smanjenju plata poverenika Rodoljuba Šabića i zaštitnika građana Saše Jankovića.

(UŽIVO) PO VUČIĆU TVIT I ONDA SMO KVIT: Poslanici vlasti i opozicije ŽESTOKO od početka sednice

Reč je dobio poslanik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović koji je istakao da su pomenute institucije poverenika i zaštitnika građana nezavisne i svoj posao dobro rade.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To očigledno smeta ovoj vlasti. Kad pogledamo njihove budžete, oni su manji od budžeta koji je dobio Krkobabić. Ombudsman nije dao da prođe pitanje pada helikoptera, rušenja Savamale... Poverenik je skretao pažnju na tajne ugovore koji su potpisivani i poslanička grupa DJB, kao i svi građani koji za nju glasaju, im zbog toga duguju veliku zahvalnost. To što oni obavljaju svoj posao "žulja" vlast. Kad mi pobedimo na izborima, a to će biti vrlo uskoro, nikada nećemo opstruisati njihov rad, kao što je ova vlast napravila od Skupštine otirač", poručio je Radulović, zbog čega mu je predsedavajuća Maja Gojković izrekla opomenu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Sram vas bilo. ako vi smatrate da ste otirač, ne možete to govoriti za instituciju Parlamenta", odgovorila je Gojkovićeva.

POSLANICI BURNO OD STARTA Ćirić: Opsednuti ste Jankovićem i Šabićem! Parezanović: Smanjite im plate!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track