ŠEFOVI POSLANIČKIH GRUPA HANU: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24
Foto: Tanjug

Sastanak u Skupštini

ŠEFOVI POSLANIČKIH GRUPA HANU: Što pre otvoriti poglavlja 23 i 24

Politika -
Poslanici u Skupštini Srbije saopštili su danas da su tokom sastanka sa Evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom pozdravili otvaranje pregovaračkih poglavlja, ali i zatražili da i poglavlja 23 i 24 budu što pre otvorena

Šef poslaničke grupe opozicione Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Đurišić rekao je da je otvaranje poglavlja 32 i 35 dobra vest, ali je izrazio žaljenje Hanu na sastanku, što istovremeno neće biti otvorena poglavlja 23 i 24.

Đurišić je naveo da je tokom sastanka izrazio bojazan da dalje integracije Srbije zavise isključivo od dijaloga Beograda i Prištine. Kako je naveo, preneo mu je i da vlast u Srbiji guši slobodu medija i napada nezavisne institucije, i da Evropska komisija na to treba da reaguje.

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić rekla je da je na sastanku sa Hanom zahtevala da se što pre otvore poglavlja 23 i 24, da bi se, kako je rekla, u Srbiji smanjilo "ruganje vladavini prava".

Ona je navela i da je neophodno da se uspostavi sloboda medija, uz vladavinu prava, kao prioritet, ali da se to ne može bez poglavlja 23 i 24.

Šef poslaničke grupe vladajuće Socijalističke partije Srbije Đordje Milićević rekao je novinarima da je Srbija postigla velik uspeh na putu evropskih integracija i da su poruke koje je Han uputio pozitivna vest za sve građane Srbije .

"Srbija je postigla velik uspeh i pokazala spremnost i sposobnost da rešava probleme i realizuje zadatke koji su na putu evropskih integracija", kazao je Milićević i dodao da je otvranje poglavlja samo potvrda za te rezultate. On je naveo da zna da predstoji još mnogo posla u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja