ŠEŠELJ ISPROZIVAO VLAST U SKUPŠTINI A šta ćemo mi gluplji? Dajte mi mojih 15 dana da pročitam budžet
Foto: Printscreen Narodna Skupština

Rasprava o predlogu budžeta za 2017.

ŠEŠELJ ISPROZIVAO VLAST U SKUPŠTINI A šta ćemo mi gluplji? Dajte mi mojih 15 dana da pročitam budžet

Politika -

BEOGRAD - Ja se vama divim, vi ste mlađe, pametnije generacije, brže čitate, a šta ćemo mi gluplji, a ja sam predstavnik gluplje generacije... Izgleda ste svi vi pročitali, ali samo ja nisam... Ko mi je kriv što sam glup... Dobili smo ove papire u petak, a u poslovniku piše 15 dana...- rekao je danas Vojislav Šešelj obraćajući se iz poslaničke klupe.

CIRKUS U SKUPŠTINI Mihajlovićeva o uvredama Šešelja: Govorio kako će me nataći na svoje koplje

- Dajte mi mojih 15 dana da se pripremim... Meni treba šest dana da pročitam i još jedan da se pripremim... Nemojte vi svojom efikasnošću da gušite demokratiju.... Zakon nalaže da predlog budžeta uđe u Skupštinu 1. novembra, a danas je 6. decembar, zakon nalaže i da rasprava počne 15. novembra... Vratite mi mojih 15 dana da pročitam budžet... - naglasio je Šešelj na današnjoj sednici posvećenoj raspravi o predlogu budžeta za 2017.

Šešelj je danas uputio niz kritika, zamerki i pitanja ministrima i vladi koji su branili predlog budžeta danas u Skupštini.

O Egzitu, Đinđiću, kontroli letenja, platama...

- Nisam ja protiv Egzita, shvatam da on ima neku turističku ulogu... Al ne može toliko para... Ja više volim operske arije, Matica srpska za koju nema para širi kulturu, a Egzit nam unosi velike kolićine droge...- rekao je Šešelj.

FAJT VLADE I OPOZICIJE U SKUPŠTINI: Pinokio, kolači i vozači! Burna rasprava Vučića i Radulovića

Govoreći o kontroli letenja, Šešelj je rekao da kontrolori letenja treba da imaju velike plate, ali da direktor i ostali treba da imaju neki prosek plate... Ne može čistačica u kontroli letenja da ima veću platu od profesora univerziteta... - dodao je Šešelj, koji je govoreći i o drugim stavkama buždeta rekao da nema novca u budžetu za finansiranje fondacije Zorana Đinđića i da ne treba da ima kad nema ni fondacije Laze Kostića...

- Jedini novac koji treba da postoji jeste novac u budžetu za rasvetljavanje njegovog ubistva - rekao je Šešelj prethodno naglasivši da Zapad stalno govori o primatu organizacija civilnog društva koje, prema Šešelju, uništavaju državu.

(EPK/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track