ŠEŠELJ: Ja bih Levija gađao g...ima!
Foto: Tanjug, Marina Lopičić

Šef radikala o napadu na filozofa

ŠEŠELJ: Ja bih Levija gađao g...ima!

Politika -

Kakav napad? Nije to napad. Gađali su ga tortom. Ne može torta biti oružje napada. Da smo mi bili tu, mnogo gore bi prošao, izjavio predsednik SRS

Da je kojim slučajem lider SRS Vojislav Šešelj bio prisutan na projekciji filma Bernar-Anrija Levija, ovaj francuski filozof i okoreli srbomrzac, prema rečima Šešelja, verovatno ne bi izvukao živu glavu. Da se Šešelj pitao, on bi ga gađao g***ima, a ne tortom.Lider radikala je rekao da osoba poput Levija zaslužuje mnogo okrutniji tretman.- Kakav napad? Nije to napad. Gađali su ga tortom. Ne može torta biti oružje napada. Zaslužio je mnogo gore stvari. Da smo mi bili tu, mnogo gore bi prošao - objasnio je lider SRS.Na pitanje šta bi mu radikali priredili, Šešelj je rekao:- Pa ko zna. Svašta. Ko zna da li bi živu glavu izvukao. Toliko je to zlo od čoveka. Šteta što je dobio tortu, trebalo ga je g***ima gađati.Poslanik Đorđe Vukadinović rekao je da je Leviju trebalo da bude zabranjen ulaz u Srbiju ili, ako je već došao, da mu nadležni daju obezbeđenje. On je Levija okarakterisao kao „najeminentnijeg srbomrsca koji ne samo što je podržavao bombardovanje SRJ i sve antisrpske projekte već je i lobista kosovskih Albanaca“.- Zbog toga je trebalo da bude proglašen za personu non grata. Ovako se Srbija samo bruka, a Levi ispada žrtva - rekao je Vukadinović.Levi je tokom jučerašnje tribine osudio napad koji je pretrpeo.- Demokratija još nije pobedila u Beogradu. Istinu ne žele svi da čuju u ovom gradu - rekao je reditelj.Na pitanje „Da neko od nas propagira bombardovanje Francuske, kako bi ga dočekali u Parizu?“, Levi je rekao:- Nikada nisam podržavao bombardovanje. Moje akcije su bile usmerene protiv Slobodana Miloševića, zarad demokratizacije Srbije.

Jugoslav PantelićINSCENIRAO JE NAPADDirektor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić izrazio je sumnju da je Levi napad tortom inscenirao jer je i 1994. u Kanu takođe gađan tortom, za šta je optužio Srbe.- Sećam se da sam poslao izveštaj u kome sam izneo zapažanje (iza koga i danas stojim) da je sam reditelj inscenirao to dešavanje. On je tada s bine za incident optužio Srbe, a jedini Srbin u dvorani bio sam ja - rekao je Pantelić.

(VIDEO) NAPADNUT BERNAR ANRI LEVI U BEOGRADU: Pogodili ga tortom i poručili UBICO MARŠ IZ BEOGRADA

S. Ð. - D. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Žestoko obezbeđenje čuva Levija od torte, a ona ga opet dočekala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track