ŠEŠELJ MINISTRIMA: Ko je ubio Đinđića? Neoborivi dokazi o ulozi Nebojše Čovića u zaveri
Foto: Fonet

Sednica Skupštine Srbije

ŠEŠELJ MINISTRIMA: Ko je ubio Đinđića? Neoborivi dokazi o ulozi Nebojše Čovića u zaveri

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj interesovao se za ubistvo nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića i ubistvo dvojice gardista u kasarni u Topčideru 2004. godine.

On je pitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića zašto MUP ne preduzima ozbiljne korake na planu rasvetljavanja nekih od najpoznatijih ubistava od 2000. godine, a u prvom planu ubistva Đinđića i ubistva dvojice gardista.

Šešelj je kazao i da je uloga Nebojše Čovića u zaveri ubistva Đinđića bila veoma velika i da sada "imamo neoborive dokaze". On je govoreći o smrti gardista rekao da je očigledno da je Vuk Jeremić učestvovao u zataškivanju ubistva, ali je naveo da je Jeremićeva uloga u tome bila minimalna.

Foto: Fonet/Božidar Petrović
Foto: Fonet/Božidar Petrović

"Ne može mu uloga biti veća od uloge Borisa Tadića (tadašnjeg predsednika Srbije) u čijem kabinetu je on tada civilno služio vojsku. Najvažnija je uloga Tadića i monstruoznog Mikija Rakića koji stoji iza svih nameštaljki i afera plasiranih protiv političkih protivnika", rekao je Šešelj.

Foto: Printscreen/Arhiva
Foto: Printscreen/Arhiva

On je naveo i da zna da su naprednjaci zahvalni Rakiću i da on ima zasluga za formiranje SNS, ali ih je pozvao da sada razjasne njegovu ulogu pošto je "mrtav i ne može da podlegne odgovornosti". Šešelj je kazao i da je svrha prozivanja Jeremića bila da se politički diskvalifikuje i da je to postignuto i da sada treba rešiti ubistvo dvojice gardista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track