ŠEŠELJ O NIKOLIĆEVOJ KANDIDATURI: Toma je odlično obavljao svoju funkciju jer se u nju nije ni mešao
Foto: Printscreen

Lider radikala oštro po aktuelnom predsedniku

ŠEŠELJ O NIKOLIĆEVOJ KANDIDATURI: Toma je odlično obavljao svoju funkciju jer se u nju nije ni mešao

Politika -

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozdravio je danas kandidaturu Tomislava Nikolića za šefa države, jer kako je naveo, to donosi dva pozitivna aspekta - onemogućuje pobedu Aleksandra Vučića u 1. krugu i okončava Nikolićevu političku karijeru, a njega vraća "na smetlište istorije".

Šešelj dodaje da mu zbog toga nije ni drago ni krivo, ali da je dobro što je aktuelni šef države "maknut sa domaće političke scene".

Foto: Printscreen/Pink
Foto: Printscreen/Pink

"Verovatno neće Nikolić biti maknut u potpunosti, vrteće se tu kao Vuk Drašković ili Čedomir Jovanović, ali neće više biti važan politički faktor. On nijedan zakon nije vratio na političko glasanje, na sledećim izborima ide ispod cenzusa. On je svoju funkciju odlično obavljao, jer se u nju nije ni mešao. Ja ga poznajem od 1990. godine, on je nekad bio sasvim drugačiji, skromnost je važna u svim sferama, a pogotovo u politici, a to je puklo kod njega kad se dočepao prvih velikih para, pa njegova porodica osetila moć. To je učinio i sa SRS kad je hteo da je preotme i uništi i proda njenu ideologiju za novac. Dobio je novac od Stanka Subotića, dao mu je za kampanju milion evra, to je on stavio u svoj džep, a stranku zadužio, pa novac od Mila Đukanovića, Miškovića, Beka i drugih", optužuje lider radikala.

Foto: Printscreen/Pink
Foto: Printscreen/Pink

On smatra i da Nikolić nikada nije bio ruski čovek, već je to, kako je rekao, "velika zabluda i prljava podvala".

POLITIČKI ZEMLJOTRES! RUSI HOĆE TOMU NIKOLIĆA: Pozadina kandidature za predsednika! ČITAJTE U KURIRU

"Ubeđen sam da se Rusija u srpsku predsedničku kampanju neće mešati. Da je on ruski čovek, bar jednom bi rekao da je Krim deo Rusije. On samo s vremena na vreme kaže da je rusofil, jer hoće i malo tamo da štrpne, a to da je ruski čovek nikad na delu nije dokazao. Pa Vučić koji sedi na 2 stolice se češće sastajao sa Putinom nego Nikolić. Rusiji odgovara da na čelu bude iskreni srpski patriota i iskreni rusofil, a to je jedino Srpska radikalna stranka. Nikolić je od Vučića tražio i mesto premijera, i predsednika stranke, i predsedničku rezidenciju, jer je to naročito važno njegovoj Dragici", priča Šešelj za Pink i dodaje da je Vučić oduvek Nikolića posmatrao kao intelektualno i obrazovno nižeg od sebe.

Foto: Printscreen/Pink
Foto: Printscreen/Pink

"Vučić je taj koji je na terenu napornim radom stvarao SNS, Nikolić je ležeran. Ne mogu da kažem da je on glup čovek, naprotiv, nije obrazovan, ali jeste natprosečno inteligentan, ume ponešto dobro nekad i da napiše, ali to je sve. On se sada prešao, mislio je da će njegova odluka toliko da uznemiri i uplaši Vučića da će on odmah da mu ispuni zahteve, a Vučić to ne sme ako ne želi da izgubi vlast. Vučić je zamislio da postane predsednik, ali i da nastavi da kontroliše Vladu. Postaviće za premijera nekog svog čoveka iz stranke, ja tipujem na Nikolu Selakovića, jer je najmanje kompromitovan. Dačića neće postaviti sigurno. Očekujem da će Vučić ostati čvrst, da će ga naprednjaci danas jednoglasno podržati, a da će Nikolić onda sam da se kandiduje ili da podrži Vuka Jeremića koji će da ga pridobije svojim novcem. U 2. krug idemo Aleksandar Vučić i ja, drugačiji scenario nije moguć. Pa neće valjda Janković ili Jeremić biti bolji od mene? Ako se to desi, biću veoma tužan i žalostan", priča kroz osmeh predsednik SRS.

Foto: Printscreen/Pink
Foto: Printscreen/Pink

On se za kraj osvrnuo i na svoju poziciju prema Haškom tribunalu, istakavši da kada bi hteli da preinače presudu u njegovom slučaju, moraju da ponove suđenje.

OČEKUJE SE ZVANIČNA ODLUKA VLADAJUĆE STRANKE: Glavni odbor SNS danas o kandidaturi Vučića

"Bio bi skandal kada bi se igrali. Oni su usporeni mehanizam, ali bih izborom za predsednika republike to definitivno skinuo sa dnevnog reda", zaključuje Šešelj.

EKSKLUZIVNO TOMISLAV NIKOLIĆ ZA KURIR: I dalje čekam dogovor sa Vučićem

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šešelj: Nikolić je IZDAO svoju PARTIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track