ŠEŠELJ O ZAHTEVU HAGA DA BUDE OSUĐEN: Oni me ne interesuju, ja se tamo ne vraćam
Foto: Zorana Jevtić

Destimulacija građana da glasaju za radikale

ŠEŠELJ O ZAHTEVU HAGA DA BUDE OSUĐEN: Oni me ne interesuju, ja se tamo ne vraćam

Politika -

BEOGRAD - "Oni to rade kako bi destimulisali i odvratili građane Srbije da glasaju za mene na predsedničkim izborima", rekao je predsednik SRS Vojislav Šešelj, ocenjujući zahtev Tužilaštva međunarodnog suda u Hagu da mu se poništi oslobađajuću presuda za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

On je ponovio da ga bilo kakva žalba ili odluka Haškog tribunala ne interesuje: "Više me ne interesuje, ja se tamo više ne vraćam".

Vojislav Šešelj je izrazio uverenje da će na predsedničkim izborima ući u drugi krug, zajedno s kandidatom vladajuće koalicije, Aleksandrom Vučićem.

"Po pocenama SRS naša politička situacija je povoljna i postoji mogućnost da pobedim Vučića", rekao je Šešelj. On je izrazio uverenje da će u prvom krugu predsedničkih izbora ubedljivo da pobedi kandidate opozicije Vuka Jeremića i Sašu Jankovića.

NE DAJU MU MIRA: Tužilaštvo u Hagu traži da Šešelj bude osuđen

"Onda mi preostaje da se u drugom krugu izbora pozabavim Vučićem", rekao je Šešelj.

On je rekao i da su srpski radikali već počeli predizbornu kampanju i da će intenzivirati sledeće sedmice za kada je najavio prikupljene potpisa za svoju predsedničku kandidaturu.

Šešelj je rekao i da očekuje da će predsednički izbori biti raspisani najkasnije 2. marta a održani u prvoj polovini aprila ove godine.

BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 23.02.2017

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja