ŠEŠELJ OPET PODRŽAO DEMONSTRANTE: SRS saglasan sa zahtevima za smenu Vučića, ali na izborima
Foto: Zorana Jevtić

Važno je da nema nasilja

ŠEŠELJ OPET PODRŽAO DEMONSTRANTE: SRS saglasan sa zahtevima za smenu Vučića, ali na izborima

Politika -

BEOGRAD - Radikali su saglasni sa zahtevima učesnika beogradskih protesta da Aleksandar Vučić bude smenjen, ali smena vlasti legitimna je jedino na izborima, kaže predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj.

Šešelj je kritikovao i formulaciju zahteva učesnika protesta da se smeni "politička elita sa Vučićem na čelu", jer smatra da elitu nekog društva čine najbolji i najkvalitetniji pripadnici svih profesija, saopšteno je iz SRS.

- Vučićevi ministri svakako nisu ni dovoljno kvalitetni, ni dovoljno pošteni da bi poneli taj epitet - naveo je lider radikala, ukazujući da se ne mogu smenjivati elite, ali da "garniture vlasti mogu i moraju biti promenljiva kategorija".

Što se tiče protesta, SRS je navela da nema ništa protiv javnog revolta građana i da je za radikale važno samo da na protestima ne bude nasilja.

Foto: Nemanja Gavrilov
Foto: Nemanja Gavrilov

Šešelju još uvek nije poznato ko su organizatori protesta, ali smatra da je potpuno jasno da tako masovna okupljanja zahtevaju ozbiljnu organizaciju.

Lider radikala naveo je da su mnogi od zahteva učesnika protesta podudarni sa zahtevima SRS, ali da ima i zahteva sa kojima radikali nisu saglasni kao što je decentralizacija, jer ona uglavnom vodi razbijanju države.Radikali se, kako je saopšteno, zalažu za jačanje ingerencija lokalne samouprave, što omogućava neposrednije realizovanje demokratije.

Lider radikala je svim građanima Srbije poželeo srećne uskršnje praznike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja