ŠEŠELJ PORUČIO: Ovo je bitka između Vučića i mene! (VIDEO)
Foto: YT Printscreen

ŠEŠELJ PORUČIO: Ovo je bitka između Vučića i mene! (VIDEO)

Politika -

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj održao je predizborni miting na prepunom Trgu slobode u Novom Sadu.

U obraćanju okupljenim pristalicama, lider radikala temeljno je kritikovao sve protiv-kandidate i najavio da će se u prvom krugu obračunati sa Jankovićem, Jeremićem, Preletačevićem i ostalima, kako bi u drugom krugu odmerio snage sa Aleksandrom Vučićem.

On je istakao da postoje dva argumenta zbog kojih je ubeđen da može da pobedi kandidata Srpske napredne stranke. Prvi argument je činjenica da, pre glasanja u drugom krugu, mora biti održan televizijski duel.

Šešelj je podsetio okupljene građane da za dvadesetsedam godina bavljenja politikom nikada nije poražen u direktnom TV duelu. Drugi razlog zbog kog je uveren da ima šanse za pobedu je uverenje da će, nakon prvog kruga, narodna svest doći do punog izražaja.

Šešelj je istakao da nije dobro da sva vlast bude u jednim rukama jer tada ona postaje samovlašće. On je osudio ponašanje Aleksandra Vučića koji više ne reaguje na to što narod kaže već vodi politiku koja je sama sebi dopadljiva. Lider radikala naveo je da Vučića treba što pre prizemljiti.

On je posebno osudio Vučićevu licemernu politiku prema Ruskoj Federaciji i istakao da mu nije krivo što se Vučić u Moskvi sastao sa Vladimirom Putinom, ali da žali što aktuelni režim sedi na dve stolice i što ne vodi otvoreno prorusku politiku.

Šešelj je istakao da bi on, sa pozicije predsednika, vršio pritisak na Vladu Republike Srbije da se okrene članstva u Evropskoj Uniji i da se što čvršće integriše sa Rusijom. On je najavio da bi Srbija u tom slučaju dobila priliku da sve svoje proizvode izvozi na rusko tržište a da bi ruske sirovine i energente uvozila po istoj ceni po kojoj su oni dostupni u matičnoj državi.

Šešelj je takođe upozorio na mogućnost novih nemira u regionu i istakao da bi za Srbiju bilo najpametnije da pristupi ODKB-u i dozvoli da se na srpskoj teritoriji osnivaju ruske vojne baze.

Predsednički kandidat radikala istakao je da svi njegovi protiv-kandidati zajedno nemaju kapacitet da kontrolišu Aleksandra Vučića, koji je majstor u manipulisanju javnošću i medijima. Šešelj je naveo da samo on može da pobedi kandidata naprednjaka, obzirom da je obrazovaniji, kvalifikovaniji, poseduje veće političko iskustvo, čvršći karakter, doslednost i odlučnost.

Šešelj je okupljenim građanima rekao da mogu da mu veruju zato što ih nikada do sada nije prevario niti obmanuo i zato što je kroz dvanaestogodišnju robiju u Haškom tribunalu dokazao da je spreman da se lično žrtvuje za svoju državu, svoj narod i ideologiju koju zastupa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

IZBORNA NOĆ: Kurir pre svih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track