Šešelj preti smrću Tomislavu Nikoliću
Foto: Dado

Lider SRS udario na šefa države

Šešelj preti smrću Tomislavu Nikoliću

Politika -
Radikal uz pregršt psovki poručio predsedniku Srbije da će ga stići četnička pravda koja počiva na dobroj streli, koja je već odapeta

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zapretio je juče svom kumu i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću! Radikal je u svom već prepoznatljivom stilu poručio da će Nikoliću „j....i majku“ i da će ga stići četnička pravda, koja, kako je rekao, počiva na oštrom oku i dobroj streli, koja je već odapeta!Lider SRS je ove skandalozne pretnje uputio šefu države preko Tvitera, i to u nekoliko navrata:- Ja ću predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću j....i majku po starom, tradicionalnom četničkom zakonu, čije odredbe on nikada nije osporavao - zapretio je Šešelj.Međutim, nije tu zaustavio, već je nastavio sa još većim provokacijama:- Boginja pravde presuđuje s mačem u ruci i povezom preko očiju. Četnička pravda počiva na oštrom oku i dobroj streli. Strela je već odapeta! - najavio je Šešelj i dodao:Stići će te pravda- Tomislav Nikolić je i te kako svestan da će ga stići četnička pravda, pa otud potiče taj teški osećaj na koji se javno žali. Ali pravda stiže!U izjavi za Kurir, Šešelj objašnjava da je samo reagovao na Nikolićev intervju, u kojem je predsednik Srbije rekao da je na zahtev za vraćanje Šešelja u Hag svojevrstan pritisak na celu Srbiju i da Vlada u tom slučaju ima njegovu podršku.- Ja samo reagujem na njegov intervju, i to adekvatno - kratko je rekao Šešelj.Dušan Janjić, politički analitičar, kaže da lider SRS provocira državu i da ovim treba da se pozabave nadležni.Očajan- Očigledno je da je Šešelj u velikom problemu. On je čovek od nervoze i panike i pokušava da pridobije pažnju na bilo koji način. Sve te njegove reči su, prema mom mišljenju, izraz nemoći, očigledno je da provocira državu jer je uvrteo u glavu da je jači od države. Treba utvrditi da li je pravno sposoban ili ne, što je Hag propustio da uradi, i adekvatno reagovati - smatra Janjić.

Bez odgovoraSTEFANOVIĆ I PREDSEDNIŠTVO ĆUTEMinistar policije Nebojša Stefanović nije želeo da komentariše Šešeljeve pretnje, a bez komentara je bila i savetnica za medije Stanislava Pak. Ni na imejl upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova nismo dobili odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track