ŠEŠELJ U NIŠU: Drugi kandidati nemaju šansu da pobede Vučića

Predizborna konvencija

ŠEŠELJ U NIŠU: Drugi kandidati nemaju šansu da pobede Vučića

Politika -

NIŠ - Kandidat za predsednika Srbije Vojislav Šešelj je sa današnje predizborne konvencije u Nišu poručio gradjanima da glasaju za njega 2. aprila jer samo on ima šanse da pobedi Vučića u drugom krugu.

On je rekao da ne treba dozvoliti da sva vlast dodje u jedne ruke, pa makar bile i Vučićeve, jer onda neće biti kontrole vlasti.

"Vlast bez kontrole postaje samovlašće i gubi kontak sa stvarnošću i narodom. Ona počinje da živi u iluzornoj svesti koju sama stvara", istakao je Šešelj pred više hiljada pristalica na centralnom niškom trgu.Prema njegovim rečima, čak i kada bi šestorica predsedničkih kandidata bili izabrani za predsednika ne bi mogli da kontrolišu Vučića i njegovu vladu jer su nedorasli.

"Ukoliko me izaberete, kao predsednik Srbije, bio bi pre svega čuvar Ustava. Ne bih dozvolio da bilo ko prizna nezavisnost Kosava i pogazi Ustav", naglasio je Šešelj.

Kao predsednik Republike, dodao je Šešelj, uložio bih diplomatske napore da se Srbija odrekne članstva u Evropskoj uniji i krene u integracije sa Rusijom.

"To je jedini način da izadjemo iz ekonomske krize i socijalne bede i jedini način da se odbranimo pred novim iskušenjima jer se Hrvatska do zuba naoružava, a kosovski Albanci se spremaju da formiraju vojsku", rekao je Šešelj.

On je rekao da će, ukoliko se Srbija integriše sa Rusijom, sve biti drugačije."Nećemo morati da tražimo da nam Rusi daju polovno naoružanje, nego ćemo da dobijamo najsavremenije borbene sisteme i otvarati ruske baze u Srbiji.

To je jedino sigurno što nas štiti od naših neprijatelja", izjavio je Šešelj.

Vučić bi, dodao je Šešelj, hteo da se sedi na dve stolice, i da ide u Evropsku uniju i da zadrži prijateljstvo sa Rusijom, što ne može "jer ko duže vreme sedi na dve stolice obe mu se izmaknu".Šešelj i njegove pristalice su po okonačnju konvencije organizovali "Marš nacionalnog ponosa i dostojanstva" centralnim niškim gradskim ulicama.

(FOTO SRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track