ŠEŠELJ ZA KURIR: Bramerc opet može da mi po.uši!
Foto: Beta

Tužilaštvo se žalilo na presudu lideru SRS

ŠEŠELJ ZA KURIR: Bramerc opet može da mi po.uši!

Politika -

Žalbeno veće traži novo suđenje, na šta vođa radikala poručuje da se živ neće dobrovoljno vratiti u Hag i da ga ne zanima stav tužioca

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je juče žalbu na presudu Vojislavu Šešelju kojom je oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine. Šešelj je na to poručio da se živ u Hag ne vraća, a da glavni tužilac Serž Bramerc može ponovo da mu po.uši!

Kao alternativu preinačenju oslobađajuće presude u osuđujuću, tužilaštvo je Žalbenom veću predložilo da naloži ponavljanje suđenja.ProgonU žalbi, koja je napisana na 100 strana uz dodatne anekse, tužilaštvo ističe da je prvostepeno veće sudije Žan-Kloda Antoanetija pogrešno utvrdilo činjenično stanje, jer nije zaključilo da Šešeljevi govori predstavljaju fizičko izvršenje progona, deportacije i prisilnog premeštanja.To je, kako je navelo tužilaštvo, detaljno objašnjeno u žalbi.Tužilaštvo smatra da prvostepeno veće nije donelo ispravnu odluku jer nije dalo valjane razloge za svoje zaključke, nije uvažilo argumente i dokaze tužilaštva, i zato jer je pogrešno cenilo činjenično stanje utvrđeno tokom suđenja.Pokopao gaPodsetimo, sudsko veće Haškog tribunala sa sudijom Žan-Klodom Antoanetijem na čelu izreklo je 31. marta oslobađajuću presudu lideru radikala po svih devet tačaka optužnice.Šešelj je rekao za Kurir da je žalba pokrenuta još u maju, a da je tek sada stigao prevod na srpski jezik, te da ga to uopšte ne dotiče.- Više se živ tamo ne vraćam dobrovoljno, a oni nek rade šta hoće. Jedino ako me naša vlast uhapsi i isporuči. A Bramercu poručujem da može ponovo da mi po.uši! - rekao je Šešelj u svom stilu.R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track