ŠEŠELJ ZA KURIR: Kusturica će pobediti Nikolića
Foto: Fonet/ Dragan Antonić

Lider SRS o kandidaturi režisera za predsednika

ŠEŠELJ ZA KURIR: Kusturica će pobediti Nikolića

Politika -

Šešelj kaže da Kusturičina kandidatura ne bi bila beznačajna, a očekuje i neku vrstu koristi od njegove trke za predsednik

Ukoliko se proslavljeni režiser Emir Kusturica bude kandidovao na predsedničkim izborima sledeće godine, lider SRS Vojislav Šešelj očekuje njegovu podršku u drugom krugu.

Šešelj kaže za Kurir da Kusturičina kandidatura ne bi bila beznačajna, a očekuje i neku vrstu koristi od njegove trke za predsednika.

- On bi bio solidan kandidat. Ne mislim da bi imao šanse da pobedi, ali bi osvojio znatan broj glasova. Verujem da bi u drugom krugu mene podržao. Računam tako - ističe lider radikala i dodaje da će Kusturica pobrati više glasova od aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

- Nikolić će da prođe kao Šećeroski. Bila bi daleko veća razlika za Kusturicu u odnosu na Nikolića - prognozira Šešelj tok predsedničkih izbora.

Režiser često iznosi svoje političke stavove u javnosti. Kako kaže izvor blizak režiseru, Kusturica čak razmišlja da se potpuno povuče iz filmskog sveta i posveti trci za predsednika.- Kusturica još o kandidaturi nije razgovarao s premijerom Vučićem, pa od njegove podrške zavisi da li će ova ideja odmaći dalje od Kusturičine želje - ispričao je naš sagovornik.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji još nije zvanično potvrdio svoju kandidaturu, Kusturicu vidi kao legitimnog rivala.- Svako ima pravo da mu bude dostupan svaki posao kojim poželi da se bavi - poručio je Nikolić, a na pitanje da li Kusturicu doživljava kao konkurenciju, odgovara:- Bilo bi nepristojno. Pitajte njega.N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track