Šešelj za Kurir: Unuci mi daju snagu da živim!
Foto: Kurir

Povratak otpisanog: Lider SRS vraća se na posao

Šešelj za Kurir: Unuci mi daju snagu da živim!

Politika -
Vođa radikala prvi put priznaje da je njegovo stanje protekle nedelje bilo kritično, ali će nastaviti da se bori zbog naslednika, koji su stalno uz njega

BEOGRAD - Lider radikala Vojislav Šešelj priznaje za Kurir da je prethodnih dana bio u kritičnom stanju, ali da se trenutno oseća bolje, te da očekuje da će se u ponedeljak vratiti redovnim stranačkim obavezama.

- Znam da mi je zdravlje narušeno i to nikad nisam krio. Prethodnih nedelja je bilo kritično. Otkako sam se vratio iz Haga, bukvalno nisam stao. Obilazio sam odbore, gostovao na televizijama... Imao sam tempo koji bi bio naporan i momku od 20 godina.

Počeo sam da primam hemoterapije i nekako se sve ostalo poklopilo s tim. Bolovi, temperatura, mučnine. Sve odjednom. Ali sada se osećam bolje i nemam nikakav subjektivan bol. Makar ne osećam, što je dobro. I lekari su mi rekli da mogu da nastavim s radom od ponedeljka. Nisam baš toliko bio tvrdoglav, osim što nisam hteo da nosim masku - kaže Šešelj u dahu i dodaje:

- Kada vidim svoje naslednike i unuke, pomislim da moram da izdržim. Oni mi daju snagu.Šešelj je svojim unucima Vojislavu i Ljubomiru poručio da od svog dede treba da nauče šta je čast i da borba treba da bude neprestana kako se ta čast ne bi izgubila.Vojislav i Ljubomir kažu uglas da im je sada, kad im je deda u kući, najvažnije da je zdrav jer on njihov heroj.- Znam šta se sve dešava s dedom, a pomalo i sa Srbijom - kaže stariji unuk Vojislav.Lider SRS kaže i da je dobio rezultate biopsije izrasline na licu, te da su oni dobri.- Nije maligno i to je najvažnije. Jedna bolest manje, a valjda ću uspeti da se i sa ostalima izborim - naglašava Šešelj.O informacijama da je počeo da piše novi testament odgovara:- Ma kakav crni testament! I da sam hteo, nisam bio u stanju. Pitaju me jedno, pa objave drugo.

Nikola ŠešeljHVALA BOGU, TATA JE ŽIVNUOŠešeljev najstariji sin Nikola rekao je za Kurir da temperatura od 40 stepeni svakog uplaši, a naročito ona koja traje tri dana.- Hvala bogu, tati je bolje. Nije klonuo duhom i najverovatnije se sledeće nedelje vraća na posao. Postao je manje tvrdoglav kad je u pitanju njegovo zdravlje. Živnuo je - dodao je Nikola.Podsetimo, lider radikala je poslednjih desetak dana pod budnim okom doktora Milovana Bojića, koji je šef njegovog lekarskog konzilijuma, i ostalog medicinskog osoblja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track