SKANDAL: Pavlovićevoj partizani krivi za streljanje đaka u Šumaricama!
Foto: Beta

Tvrdnja Živkovićeve funkcionerke

SKANDAL: Pavlovićevoj partizani krivi za streljanje đaka u Šumaricama!

Politika -

Nemački okupatori su kao odmazdu za pogibiju deset svojih vojnika u napadu partizana 16. oktobra 1941. na 3. bataljon 749. pešadijskog puka Vermahta, u Šumaricama 21. oktobra 1941. godine streljali 3.000 stanovnika

Funkcionerka Nove stranke Nevena Pavlović napisala je na Tviteru da su partizani krivi za streljanje 3.000 Kragujevčana u Šumaricama, tokom Drugog svetskog rata, što je izazvalo lavinu osuda na toj društvenoj mreži.- Da se zna ko je kriv što je došlo do streljanja u Šumaricama - navela je ona, a onda postovala kratak tekst:- Nemački okupatori su kao odmazdu za pogibiju deset svojih vojnika u napadu partizana 16. oktobra 1941. na 3. bataljon 749. pešadijskog puka Vermahta, u Šumaricama 21. oktobra 1941. godine streljali 3.000 stanovnika Kragujevca i okolnih mesta, među kojima i 300 učenika kragujevačkih srednjih škola i šegrta, kao i 15 dečaka, čistača obuće - napisala je Pavlovićeva, a posle pitanja mnogih tviteraša kako je nije sramota i komentara da treba da nestane iz politike, počela je da se pravda.

Šokirala javnost... Nevena Pavlović
Šokirala javnost... Nevena Pavlović

- Odgovornost za nacistički masovni zločin u Šumaricama je na onima koji su zločin počinili... Žao mi je što su moje reči ovde pogrešno interpretirane, delom i mojom krivicom, jer nisam bila dovoljno precizna u prvom tvitu... Partizansku akciju sam pomenula u kontekstu povoda za najsuroviju moguću nacističku odmazdu - napisala je, ali uzalud, jer su je tviteraši i dalje kritikovali za prethodni stav.N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track