SKANDAL: Priština zabranila ulazak srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova
Foto: AP/Arhivska Fotografija

Provokacija

SKANDAL: Priština zabranila ulazak srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova

Politika -

Prethodno je ulazak na Kosovo zabranjen lideru SRS Vojislavu Šešelju i načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Seljimi potpisao je nove zabrane ulaska na Kosovo srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova.

Da je potpisao zabranu ulaska na Kosovo srpskim ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, Zoranu Đordevicu i Nebojši Stefanovicu, zbog, kako je rekao, prikrivanja dokumentacije koja je u vezi sa istragama za ratne zlocine, vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi je potvrdio sinoc gostujuci na RTK1.

List "Zeri" je objavio dokumenat u kome stoji da je ministar Petrit Seljimi već potpisao zabranu ulaska ministrima odbrane Srbije i policije zbog, kako se navodi, prikrivanja ratnih zlocina.

Petrit Seljimi se pozvao na izveštaje Saveta Evrope, Evropske komisije i drugih organizacija, koje su dokumentovale sabotažu koju je vršila Srbija u sudenjima za ratne zlocine nad Albancima, prenosi prištinska štampa. Ovo je prvi put da Vlada Kosova zabranjuje ulazak na Kosovo ministrima odbrane i unutrašnjih poslova Srbije, prenosi "zeri. info".

Prethodno je ulazak na Kosovo zabranjen lideru SRS Vojislavu Šešelju i načelniku Generalštaba Vojske Srbije Ljubiši Dikoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja