SKRASIO SE: Boža Đelić se tajno oženio plavušom!
Foto: Marina Lopičić

Bivši ministar sprema feštu na Dedinju

SKRASIO SE: Boža Đelić se tajno oženio plavušom!

Politika -

Demokrata prošlog vikenda u Parizu obavio intimno venčanje s lepom Francuskinjom srpskog porekla, a svadbu zakazao za sledeći jun u Srbiji

Božidar Đelić (51), bivši ministar finansija, našao je novu izabranicu i već je zakazao veliku svadbenu feštu u Beogradu, saznaje Kurir. Kako otkriva naš izvor, Đelić je posle kraha veze s biznismenkom Vesnom Ječmenicom u Parizu upoznao zgodnu Francuskinju srpskog porekla i posle više od godinu dana zabavljanja rešio da je odvede pred oltar.Zaljubio se- Boža je prošlog vikenda u Parizu obavio intimno venčanje, kojem je prisustvovalo svega nekoliko najbližih rođaka i prijatelja, a mladenci su već isplanirali da pravu svadbu naprave u Srbiji, pošto je i mlada naše gore list. Oni su ludo zaljubljeni već duže vreme. Upoznali su se zahvaljući poslu, jer i ona radi u bankarskom sektoru. Ona dugo živi i radi u Parizu, a poreklom je iz Srbije. Ova lepa plavuša mu je očigledno ulepšala život, jer je on potpuno drugi čovek otkad je s njom - priča naš sagovornik koji je jedan od retkih koji je upoznao Đelićevu novu životnu saputnicu.Kako Kurir saznaje, gala svadbeno veselje će zbog poslovnih obaveza mladenaca biti upriličeno tek u junu sledeće godine u jednom luksuznom prostoru na Dedinju.Poslednja velika fešta koju je Đelić organizovao u Srbiji bila je prošle godine povodom proslave njegovog 50. rođendana, ali je i ova proslava zbog zauzetosti slavljenika morala da se odloži. Tako je Đelić, umesto 1. aprila, rođendanske poklone primao 9. maja, kad je na Belom dvoru na svečanoj večeri okupio 100 zvanica, a sve se pretvorilo u pravu tresku kad se slavlje sa oko 300 Božinih prijatelja preselilo na jedan beogradski splav.

Kraljevski... Đelić na Dvoru pravio žurku za rođendan
Kraljevski... Đelić na Dvoru pravio žurku za rođendan

Đelić je od 1983. do 2001. bio oženjen Francuskinjom Mari Lor, a brak se praktično završio kad se tada perspektivni bankar vratio iz Francuske u Srbiju i posle petooktobarskih promena ušao u vladu Zorana Đinđića. S njom ima dve ćerke - Milenu i Almu. Posle toga bio je više godina u vezi s biznismenkom Vesnom Ječmenicom, sa kojom se, dok je bio ministar, pojavljivao često na prijemima i predstavljao je kao svoju verenicu.Boža ćutiKomentar Božidara Đelića povodom novog braka i velike srpske svadbe koju je već zakazao nismo dobili do zaključenja broja.

UmešanMAJSTOR DA NAPRAVI PAREIako bez ikakvih funkcija u DS, Đelić je ove godine bio među najvećim donatorima stranke. On je u stranačku kasu uplatio 850.000 dinara, što je maksimalni iznos koji neko fizičko lice može da uplati političkoj stranci za predizbornu kampanju. Bivši ministar finansija ima odlične prilive novca, jer je, prema pisanju medija početkom godine, vrednost njegove kompanije u Parizu, koja se bavi iznajmljivanjem nekretnina i zemljišta, samo za godinu dana uvećana čak desetostruko. Uz to, Đelić ima i 100 odsto akcija u jednoj kompaniji u Holandiji, a ukupna vrednost tih akcija iznosila je 30.000 evra.

Umorio se od politikePONUDA KOJA SE NE ODBIJAĐelić je Demokratskoj stranci vratio poslanički mandat i u 2014. godinu uplovio kao izvršni direktor jedne od najprestižnijih svetskih investicionih banaka Lazar u Parizu.- Drage demokrate, dobio sam profesionalnu ponudu koja se ne odbija... Ostajem član DS. Uvek ću biti - napisao je 31. decembra 2013. Đelić u otvorenom pismu u kojem je najavio novi zaokret u karijeri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track