SKUP CIRKUS: Bacamo 16 miliona da se Marijan upristoji!
Foto: Dragan Kadić

Građani Srbije daju debele pare na gluposti

SKUP CIRKUS: Bacamo 16 miliona da se Marijan upristoji!

Politika -

Poslanici tvrde da bi novac za „obrazovanje i usavršavanje“ trebalo da se iskoristi za učenje bontona kako se ne bi poklali u Skupštini

Poslanici Skupštine Srbije svoje psovke i pljuvanje moći će da „usavrše“ u 2017. godini jer je za njihovo obrazovanje i usavršavanje budžetom predviđeno 16 miliona dinara, od ukupnih skoro tri i po milijarde.Da li su zbog haosa u Skupštini zaslužili više obrazovanja koje im plaćaju građani Srbije jer ni osnovne principe pristojnosti ne ispunjavaju da bi parlament funkcionisao, prvi je komentarisao poslanik SRS Nemanja Šarović, koji smatra da pojedinci treba štošta da nauče.

- Tih 16 miliona jeste mnogo, ali bi bilo najbolje da se potroše na poslanike vladajuće koalicije kako bi se naučili osnovnim principima parlamentarne demokratije - preporučuje Šarović i dodaje da, ako su to nameravali, neće pogrešiti.Samostalna poslanica Sanda Rašković Ivić novacbi iskoristila za učenje stranih jezika.

- Bilo bi super da se veći deo tih para izdvoji za intenzivne časove bontona za pojedince. To bi sigurno bile dobro upotrebljene pare - našalila se Raškovićeva i dodala da je uvek korisno naučiti nešto o parlamentarnom debatovanju, ali i strane jezike.S njom je saglasan i demokrata Balša Božović, koji preporučuje da prvo poslanik Marijan Rističević treba da se obrazuje:

- Taj novac bi trebalo da bude iskorišćen za poslanike poput Rističevića da se edukuje od početka: od prvih lekcija bontona, kućnog vaspitanja, da nauči da ne zloupotrebljava nečiju bolest zbog političkih poena, da se ne ubacuje drugome u reč, da ne psuje, da se prema ženama ne odnosi kao prema roblju... On je najekstremniji primer, ali ima ih još nekoliko.

Dubravka FilipovskiPARLAMENTU VRATITI DOSTOJANSTVOPoslanica NS Dubravka Filipovski podržava obrazovanje, ali priznaje da parlamentu treba da se vrati dostojanstvo.- Taj novac se više odnosi na edukaciju stručne službe i uvek podržavam svaki vid usavršavanja. Takve stvari uvek budu dočekane na nož iako poslanici plaćaju iz svog džepa razne seminare - tvrdi Filipovski.

N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja