SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici o pauššalnom porezu, kampanji, vršnjačkom nasilju...
Foto: Marina Lopičić

Počela rasprava o skoro 700 amandmana

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Poslanici o pauššalnom porezu, kampanji, vršnjačkom nasilju...

Politika -

Skupština Srbije danas je održala posebnu sednicu na kojoj se poslanicima obratio predsednik parlamenta Grčke Nikolaos Vucis, a posle koje je počelo postavljanje poslaničkih pitanja i razmatranje amandmana na nekoliko zakonskih predloga.

Poslanici su i ovog utorka na početku rada tražili obaveštenja od nadležnih, pa ih je tako interesovalo da li će biti olakšano plaćanje paušalnog poreza, te da li je za neke već počela izborna kampanja.

U delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja, lider DJB Saša Radulović i poslanica LSV Olena Papuga pitali su zašto je nastala velika razlika u porezu koju treba da plate paušalci, na osnovu rešenje koja su stigla pre nekoliko meseci.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Lider radikala Vojislav Šešelj tražio je hitno sazivanje skupštinskog kolegijuma kako bi se formirala delegacija koja bi otišla u Crnu Goru da obiđe srpske državljanje koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju puča u toj državi ili terorističkog napada na najviše funkcionere, uključujući Mila Đukanovića.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer tražio je od Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti informaciju da li se krši zakon time što građani dobijaju SMS poruke komercijalnog sadržaja iako to ne žele, niti su se prijavili za dobijanje tih poruke.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Povodom vršnjačkog nasilja u školi "Takovski ustanak", poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić pitala je nadležne u kojoj fazi je postupenje u tom slučaju, navodeći da je nedopustivo to što je direktorka te škole izjavom da ne razume zašto se jedno koškanje diže na viši nivo zapravo dala podršku jednoj vrsti nasilja.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Posle obraćanja predsednika parlameta Grčke, poslanici treba da razmotre ukupno 688 amandmana podnetih na predloge zakona o stanovanju i održavanju zgrada, o upravljanju aerodromima i o transportu opasne robe, kao i na izmene zakona o komunalnim delatnostima i o javno - privatnom partnerstvu i koncesijama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada podneto je najviše amandmana i to 462.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je prošle nedelje u parlamentu da se Predlog zakona o stanovanju i održavanju zgrada tiče svakog građanina, a treba da omogući da Srbija konačno 2017. dobije strategiju stambene politike i da obezbedi minimum održavanja svake zgrade.

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD Mihajlović: Upravljanje aerodromima opšti interes

Obrazlažući poslanicima više zakonskih predloga, Mihajlović je tada rekla da novi zakon treba da obezbedi minimum održavanja zgrada koji mora da postoji u svakoj zgradi kada je u pitanju bezbednost, te daje osnovu da se razmišlja i o energetskoj efikasnosti zgrada.

Kada je reč o troškovima održavanja, Mihajlović kaže da stanari ništa više novca za to neće izdvajati nego što su do sada izdvajali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track