SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanik Karić kažnjen sa 6.829 dinara
Foto: Nebojša Mandić

Posle opomene

SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanik Karić kažnjen sa 6.829 dinara

Politika -
Skupštinski Odbor za administrativno-bužetska i mandatno-imunitetska pitanja kaznio je danas poslanika Zelenih Srbije zbog opomene na prošloj sednici

BEOGRAD - Skupštinski Odbor za administrativno-bužetska i mandatno-imunitetska pitanja kaznio je danas poslanika Zelenih Srbije Ivana Karića sa 6.829 dinara zbog izrečene opomene na prošloj sednici republičkog parlamenta.

Kariću, čija je stranka deo poslaničkog kluba SDS, je opomena izrečena na prvoj sednici jesenjeg zasedanja, a Odbor mu je zbog toga izrekao novčanu kaznu od 6.829 dinara, što je 10 odsto od osnovne plate poslanika.

Odbor je predložio Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata poslanici SDS Snežani Malović, koja je, u skladu sa zakonom, ostavku overila i u roku od tri dana predala na pisarnicu republičkog parlamenta.Mediji su ranije preneli da će Malović u buduće biti angažovana na regionalnom projektu za procesuiranje ratnih zločina.

To skupštinsko telo dalo je saglasnost poslaniku SNS Darku Laketiću da može da obavlja i dopunski rad do 30 odsto radnog vremena u Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović", na poziciji pomoćnika direktora za medicinske poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track