SKUPŠTINSKI MARATON U NAJAVI Vujović: Rasprava o budžetu startuje u ponedeljak
Foto: Aleksandar Jovanović

Neka se spreme poslanici...

SKUPŠTINSKI MARATON U NAJAVI Vujović: Rasprava o budžetu startuje u ponedeljak

Politika -

BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da raspravu o budžetu u Skupštini Srbije očekuje u ponedeljak.

Vujović je, na konferenciji za medije u Vladi Srbije, rekao da zatim sledi rasprava o amandmanima i pratećim zakonima i da bi čitav proces mogao da se "prelije" i na vikend.

Ministar je rekao, kada je reč o kretanju dugova, da se očekuje da se zaustave na nivou od 73.5 odsto BDP. - To je naše očekivano stanje 31. decembra - rekao je Vujović.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Na kraju sledeće godine, dodao je, dug bi mogao da bude smanjen na 72,8 odsto.- Razlika je 0,7 odsto, što nije mnogo, ali je značajno, jer će rast BDP-a i cena duga omogućiti veće efekte pozajmljivanja - rekao je Vujović.

Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu, koji je usvojila Vlada Srbije, stigao je u Narodnu skupštinu, rečeno je u parlamentu. Vlada je juče usvojila Predlog zakona o budžetu za 2017. godinu, sa predviđenim deficitom u iznosu od 1,7 odsto BDP.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je predviđeni deficit najniži u istoriji države Srbije i poručio da će naša zemlje, ako naredne godine dostigne četiri odsto rasta, biti po tome prva ili druga u Evropi.Vlada Srbije, je po usvajanju predloga budžeta, saopštila da je odlučna da i u narednoj godini obezbedi privredni rast i bolji život građana.

Ministarstvo finansija preciziralo je da su predlogom budžeta planirani prihodi u iznosu od 1.092,9 milijarde dinara, a rashodi u iznosu od 1.162 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track