SLUŽBE RASKRINKALE ALBANSKOG PREMIJERA: Edi Rama naoružava Albance sa Kosova
Foto: Aleksandar Jovanović, AP, Beta

Otkrivamo

SLUŽBE RASKRINKALE ALBANSKOG PREMIJERA: Edi Rama naoružava Albance sa Kosova

Politika -

Zvanična Tirana već mesecima unazad tajno dotura veće količine oružja na Kosovo, a isporuke idu potpuno slobodno jer je granica ka Albaniji otvorena

Albanija, po nalogu premijera Edija Rame, naoružava Albance s Kosova! Istovremeno, na severu Kosova primećen je veći broj ekstremnih Albanaca iz Makedonije, saznaje Kurir u bezbednosno-obaveštajnim krugovima.

POTPIRUJE VATRU: Edi Rama usred Prištine proglasio veliku AlbanijuNaš izvor otkriva da su ih na eventualne nemire i eskalaciju sukoba upravo upozorile službe iz regiona.- Od njih smo dobili informacije da zvanična Tirana već mesecima unazad tajno dotura sve veće količine oružja na Kosovo i da te isporuke idu potpuno slobodno, pošto je granica ka Albaniji, posle povlačenja naših snaga, otvorena. U pitanju je oružje za gerilski način ratovanja, dakle terorizam, a sve u sklopu njihovog projekta velike Albanije. Reč je o protivoklopnim sredstvima, kao što su protivoklopne rakete, snajperi većeg dometa, mahom nemački, protivpešadijske i protivtenkovske mine, koje lako mogu da se upakuju u kamione, uređaji za noćno osmatranje, savremena sredstva veze i komunikacije... - priča izvor i dodaje.- A nekoliko sedmica unazad primećeno je sve veće prisustvo najekstremnijih Albanaca iz Tetova i okoline, koji su već učestvovali u akcijama protiv makedonskih snaga bezbednosti. Dakle, reč je o vrlo sinhronizovanoj i dobro planiranoj akciji. Inače, naše službe imaju informaciju da se predstavnici Albanaca iz Tetovske doline, sa Kosova i iz Crne Gore u Tirani redovno sastaju. Neformalno, to je tim formiran za realizaciju projekta velike Albanije.

NOĆNA MORA: Ramine pretenzije na deo Srbije pitanje za Evropu

Da zvanična Tirana ne krije da želi ponovno aktuelizovanje projekta velike Albanije, govori i najnovija provokacija Rame, koji je zapretio da, ako perspektiva za članstvo zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova.

SOROŠ VLADA ALBANIJOM: Kontroliše Ramu i jača narko-kartele

Bivši načelnik VBA Momir Stojanović ubeđen je da se iza svega krije opasan scenario destabilizacije.- Bojim se da će inscenirati neki fizički nasrtaj na albansku decu ili policiju kako bi Srbi bili okrivljeni, a onda će da ulete sa ROSU i više se nikada neće povući. Plašim se da se ne ponove Markale, Račak... - dodaje Stojanović.

Tači kao RamaALBANCI U JEDNOJ DRŽAVIUkoliko EU zatvori vrata Kosovu, „svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu“, tvrdi kosovski predsednik Hašim Tači u izjavi za radio Slobodna Evropa. Ponovivši Raminu izjavu, Tači je naveo da „EU trenutno u odnosu sa Kosovom i zapadnim Balkanom nema nikakvu viziju za integraciju ili proširenje“.

DESTABILIZACIJA KOSOVA - TRI FRONTAizručenje Ramuša Haradinaja sabotaža nastavka pregovora Beograda i Prištine početak rada Suda za ratne zločine OVK

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Šta Vučić kaže o ideji ujedinjenja Albanije i Kosova ?

Svetlana Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track