SMENJEN ANDREJA MLADENOVIĆ: Sanda uvodi diktaturu u DSS

Opet frka

SMENJEN ANDREJA MLADENOVIĆ: Sanda uvodi diktaturu u DSS

Politika -
Andreja Mladenović izjavio da ne prihvata odluku Predsedništva o izboru novog Izvršnog odbora i pozvao sve članove stranke da dignu glas protiv, kako je rekao, samovolje i strahovlade u DSS

BEOGRAD - Nedavno smenjeni predsednik Izvršnog odbora D S S Andreja Mladenović izjavio je danas da ne prihvata i ne priznaje nelegalnu odluku Predsedništva o izboru novog Izvršnog odbora i pozvao sve članove stranke da dignu glas protiv samovolje i strahovlade u D S S.

"Ovo je uvođenje diktature predsednice D S S i kruga ljudi oko nje u stranku, nešto što do sada u D S S nije zabeleženo jer se grubo kršenje Statuta pretvorilo u uzurpaciju vlasti predsednice stranke time što je poništila ulogu legalno izabranih organa i uvela potpunu anarhiju u funkcionisanje celokupne organizacije", rekao je Mladenović Tanjugu.

Kako je naveo, Predsedništvo DSS je danas potpuno suspendovalo legitimne i legalne organe stranke, time što je kršeći Statut DSS izabralo nekakav novi Izvršni odbor, a da nije u najkraćem mogućem roku zakazalo sednicu Glavnog odbora koji bi potvrdio odluku o smeni prethodnog.

Ta odluka Predsedništva, naveo je Mladenović, ima za cilj da potpuno promeni politički put D S S uvodeći stranku u neki novi DOS i dovodeći u pitanje njen opstanak u opštinama i gradovima Srbije.

Navodeći da je odluka o zakazivanju sednice GO za septembar probijanje svih statutarnih rokova, Mladenović je pozvao sve članove stranke da podrže zakazivanje sednice Glavnog odbora za 27. jun kako bi to telo odlučilo o opstanku Izvršnog odbora koji je legalno izabran u oktobru.

On je dodao da bi tada Glavni odbor trebalo da odluči i o svim budućim potezima stranke koji su neophodni kako bi se D S S pripremio za predstojeće pokrajinske i lokalne izbore.

Predsednišvo DSS saopštilo je danas da je izabralo Dejana Šulkića za predsednika Izvršnog odbora te stranke i za 12. septembar zakazalo sednicu Glavnog odbora.

Kako se navodi u saopštenju DSS, Šulkićevim izborom potvrđen je i sastav od 20 članova Izvršnog odbora koje je on predložio. Na sednici Glavnog odbora ta odluka treba da bude potvrđena, objašnjava se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track