SMEŠNA STRANA DIPLOMATIJE: Dačić: E moja Ketrin, nama je s vama fak evridej!
Foto: Nemanja Pančić

Bez pardona

SMEŠNA STRANA DIPLOMATIJE: Dačić: E moja Ketrin, nama je s vama fak evridej!

Politika -

Ona dve sekunde nije mogla da shvati šta sam hteo da kažem, dok nije povezala, jer njima to ne pada na pamet, ispričao predsednik socijalista

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić šokirao je bivšu visoku predstavnicu Ketrin Ešton, koju je odmila zvao Keti, ali i sve prisutne zvaničnike kada je u Briselu odvalio da nas EU svaki dan „j.be“! On se time pohvalio u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi.

- U Briselu postoji nekoliko komiteta. Jedan od njih je GAK, to je komitet za opšte poslove, a drugi je FAK, to je za spoljne poslove.

I, naravno, niko nije tamo tako bezobrazan kao što mi Srbi možemo da budemo. Pošto sam bio veoma blizak s Ketrin Ešton, ona kaže: „U četvrtak će biti GAK, u petak će biti FAK, ja ne znam kako će to da prođe.“ „Eeee, moja Keti“, tako sam rekao, „nama je fak s vama evridej (prevod: vi nas svaki dan j..ete).“ Vučić kaže: „Ti nisi normalan.“

Ona dve sekunde nije mogla da shvati šta sam hteo da kažem, dok nije povezala, jer njima to ne pada na pamet, nisu baš toliko... Ona kaže da posle druženja sa mnom gleda na Srbiju drugim očima - rekao je Dačić.

Neposredan... Ivica Dačić i Ketrin Ešton
Neposredan... Ivica Dačić i Ketrin Ešton

On se osvrnuo i na Mađare, za koje je rekao da je Jugoslavija za njih bila pojam.- Pa meni je Orban lično rekao da je dolazio u Beograd da kupuje ploče. Za njih je Srbija, odnosno Jugoslavija, bila Zapad.Dačić je rekao da se uvek trudi da bude dobar domaćin.- Prvi put kada je došao Šojgu, on je uvek bio ozbiljan, kaže:“Biću pola sata na večeri i odmah idem.“ Ostao je do dva ujutro. Onda dođe i kaže: „Što se ti baviš politikom, čoveče, ja ću ti biti menadžer.“

„Poliglota“S ANGELOM MERKEL PRIČAO NA RUSKOMDačić je rekao da su sadašnji susreti s Angelom Merkel daleko prijatniji nego oni koje je s njom imao Boris Tadić.- Sada je potpuno druga priča. Postoji atmosfera međusobnog poverenja. Evo, čak smo ona i ja pričali na ruskom. Ona zna ruski. Kaže: „Baš mi je drago“ jer nema s kim da razgovara na ruskom - pohvalio se on.

Amer fasciniran našom teniserkomDONALD TRAMP: ANA JE NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU!Dačić je tokom posete Njujorku imao priliku da se susretne i s Donaldom Trampom, koji je pohvalio izgled naše teniserke Ane Ivanović.- On tada nije bio kandidat za predsednika SAD, ali mi je prvo petnaest minuta pričao o Ani Ivanović, kako je to najlepša teniserka i žena na svetu. On je fasciniran njenom lepotom - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track