SNP: Pokazalo se da su zahtevi Nenada Popovića za čvršćom migrantskom politikom ispravni
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Zaštita nacionalne bezbednosti Srbije

SNP: Pokazalo se da su zahtevi Nenada Popovića za čvršćom migrantskom politikom ispravni

Politika -

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) pozdravlja promenu državne politike po pitanju migranata, podsećajući da je Nenad Popović, lider SNP-a, takve odlučne mere zahtevao pre više od godinu dana, kako bi se zaštitila nacionalna bezbednost zemlje.

Svestan da migrantska kriza predstavlja jedan od najvećih bezbednosnih izazova za našu zemlju, Popović je insistirao na sprovođenju niza čvrstih odluka, kao što je hermetičko zatvaranje granica zemlje i podizanje zida na granici sa Makedonijom, po uzoru na zidove koji su sa istom namenom podignuti u Evropskoj uniji.

Uveren da nema važnijeg nacionalnog i državnog interesa od lične bezbednosti svakog deteta, žene i građanina Srbije, Popović se nije osvrtao na brojne pretnje, uvrede i najžešće napade od lažnih dušebrižnika koji su – navodeći licemerno humanitarne razloge prema migrantima – potkopavali bezbednost Srbije.

„Pokazalo se da smo, posle godinu dana stavljanja na zid srama, bili potpuno u pravu. Da je tada bilo sluha za dalekovide stavove Nenada Popovića i SNP, danas ne bismo imali preko 10.000 nelegalnih migranata na našoj teritoriji, koji sve češće čine teška krivična dela, kao što je delo pokušaja ubistva koje je jedan od migranata prošle nedelje počinio u Šidu. SNP još jednom ističe da se zbog nekontrolisanog priliva migranata, među kojima je veliki broj terorista, a obaveštajni podaci govore, i veliki broj opasnih zatvorenika izgnanih iz arapskih zemalja, neophodno zatvoriti granice na isti način kao što je to uradio naš severni sused Mađarska. „Pozivamo da se pogledaju u ogledalo svi oni koji su nas tada optuživali da širimo mržnju, a danas zauzimaju iste stavove kao SNP”, ističe Srpska narodna partija.

Podsećamo da je danas jedan od najviših državnih zvaničnika zadužen za politiku prema migrantima izjavio da će vlada morati da primeni drastičnije mere zaštite od nekontrolisanog priliva migranata, najavivši postavljenje barijera i prepreka na granice kako bi se zaustavio dalji dotok migranata u Srbiju.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track