SNP: Srbija treba da uradi isto što i cela Unija, zatvoriti granice za migrante
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Povodom napada u Šidu

SNP: Srbija treba da uradi isto što i cela Unija, zatvoriti granice za migrante

Politika -

BEOGRAD - Srpska narodna partija insistira da se objave svi detalji teškog krivičnog dela pokušaja ubistva koje je juče počinjeno kod Šida, kada je migrant nožem napao srpskog mladića, i traži da Srbija, kao i čitava EU, zatvori svoje granice za migrante.

U saopštenju stranke se navodi da se ne sme dozvoliti da građani Srbije postanu mete i taoci migranata u sopstvenoj državi.

"Dogodilo se ono čega smo se pribojavali i na šta upozoravamo više od godinu dana. Bezbednost naših građana je ugrožena sve opasnijim, surovijim i bezobzirnijim ponašanjem migranata u Srbiji", navodi se u saopštenju, uz poruku da sigurnost svakog građanina od danas moraju postati prioritet državne politike.

To podrazumeva i maksimalno angažovanje svih bezbednosnih službi na zadacima zatvaranja i kontrole državnih granica za nekontrolisani ulaz migranata, ističe SNP.

"Srbija treba da uradi isto što radi čitava Evropska unija - da zatvori svoje granice tako da nijedan migrant više ne može da uđe na našu teritoriju, a svi koji se nalaze na njoj, moraju biti deportovani kao lica bez dokumenata koja su ilegalno ušla u našu zemlju", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track