ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nikolić ima prava da želi da bude predsednik, ali treba razmisliti
Foto: Fonet

Videti šta donosi vreme

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nikolić ima prava da želi da bude predsednik, ali treba razmisliti

Politika -

BEOGRAD - Ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Tomislav Nikolić može da želi da bude predsednik, ali napominje da treba sagledati šta donosi vreme pred nama.

Nikolić, kao i svaki drugi punoletni građanin, može da traži i da želi da bude predsednik Srbije, samim tim što je već na toj funkciji, rekla je Mahajlović gostujući u Kažiprstu B92.

S druge strane, istakla je, imali smo jedan lagodniji period upravljanja Srbijom i sada bi trebalo sagledati šta donosi vreme pred nama.

Foto: Zorana Jevtić /Dragana Udovičić
Foto: Zorana Jevtić /Dragana Udovičić

SNS mora dobro da razmisli ko će biti njen kandidat, pred nama su mnogo teža vremena i u regionu i Srbiji, ocenila je Mihajlović.

Ona je rekla da će Srbija sigurno imati predsedničke izbore, a ne zna da li će biti i nekih drugih, ali navodi da će se u vladi razgovarati da li ima potrebe da se raspišu i parlamentarni izbori.

Prema njenim rečima, Vlada Srbije ima podršku u Skupštini i tu nema problema.

Imala sam priliku da slušam i poziciju i opoziciju i mislim da je šteta što su se prelazile neke parlamentarne granice i što se prelazilo na lični nivo, rekla je Mihajlović i dodala da nije slučajno smišljena krilatica "samo sloga Srbina spasava".

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Na pitanje da li se i Socijalistička partija Srbije (SPS) pridržava te krilatice, Mihajlović kaže da je pogrešan utisak da u parlamentu nema sklada zbog SPS.

Više ima napada od SPS ka SNS, ali mislim da je to zbog unutrašnjih problema u toj partiji, rekla je Mihajlović, ocenjujući da u SPS očito postoje neki problemi, ali da su u vladi odnosi jasni i vidljivo je da je socijalisti podržavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track