SNS NAPAO I OLIVERU KOVAČEVIĆ: Hajka i na urednicu RTS-a!
Foto: Marina Lopicic

Skandalozno

SNS NAPAO I OLIVERU KOVAČEVIĆ: Hajka i na urednicu RTS-a!

Politika -
BEOGRAD - Srpska napredna stranka nastavila je hajku na novinare i najnovijim saopštenjem napala novinarku i urednicu RTS-a Oliveru Kovačević jer je samo izjavila da "bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira".

Posle medijskog linča Kurira i Aleksandra Rodića, koji ne prestaje dva meseca, SNS je kampanju nastavio i napadima na Javni servis. SNS u saopštenju navodi da je "brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Republike Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku skandalozno", navodi se u saopštenju SNS.

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je "zarada novinarke RTS-a"! "SNS neće, i ne želi, da se meša u rad nadležnih državnih organa i institucija, ali ima pravo da zna kako se, i na koji način, troši novac građana Srbije", navodi se u saopštenju vladajuće stranke i postavlja se pitanje "kolika je mesečna zarada, ne plata, već zarada Olivere Kovačević". Naglašava se da se RTS finansira od strane poreskih obveznika, i optužuje Olivera Kovačević da, kako kaže SNS, zastupa interese pojedinih stranaka.

Podsetimo, Olivera Kovačević je danas za Kurir, rekla da bi bilo razumno da se na odgovornost pozovu i urednici TV Pink i Informera..."Razumno bi bilo da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana. Verujem da se posao neće obaviti selektivno do kraja. Mada ne verujem da će i ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog", kaže Olivera za Kurir.

OLIVERA KOVAČEVIĆ: Zašto Kurir, treba pozvati Informer i Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track