SNS PREDALA IZBORNU LISTU: Naprednjake predvodio Gašić
Foto: Stefan Jokić

Vanredni parlamentarni izbori 2016

SNS PREDALA IZBORNU LISTU: Naprednjake predvodio Gašić

Politika -
BEOGRAD - Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje"“.

Zanimljivo je da je u prvom redu među funkcionerima stranke i koalicionih partnera bio i nedavno smenjeni ministar odbrane Bratislav Gašić.

Listu su predali potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, funkcionerka Maja Gojković, lideri SDPS, NS, Pokreta socijalista, PUPS-a i SNP Rasim Ljajić, Velimir Ilić, Aleksandar Vulin, Milan Krkobabić i Nenad Popović.

Potpredsednica SNS Maja Gojković rekla je novinarima da su potpisi prikupljeni "za manje od pet sati".

Upitana da li na izbornoj listi postoje neka poznata imena iz javnog života, Maja Gojković je rekla da je ponosna na spisak ljudi koji su na izbornoj listi SNS ali da će imena biti poznata kada izborna lista bude proglašena.

"Zaista smo ponosni na to što mnogobrojne ličnosti iz javnog života Srbije, kulturni, sportski i ostali establišment podržava ovu ujedinjenu listu i što se slaže sa našom idejom", rekla je ona novinarima.

Mediji su ranije javili da će se na listi SNS, osim funkcionera stranke i koalicionih partnera naći i poznate ličnosti poput spisateljice Ljiljane Habjanović-Djurović ili novinara Miroslava Lazanskog.

Ona je istakla da građani Srbije na ovim izborima biraju izmedju dva puta - puta prošlosti i ekonomske recesije i puta koji Srbiju do 2020. godine vodi ka tome da bude moderna i uredjena evropska zemlja.

Prikupljanje potpisa građana za kandidovanje izborne liste, za koju je potrebno najmanje 10 000 potpisa počeli su sinoć u ponoć.

Na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" (od 250 kandidata) za poslanike republičkog parlamenta, pored naprednjaka, nalaze se i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DSS. Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je juče tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor najavili su da će pokrajinski i lokalni izbori biće održani istovremeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track