SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji
Foto: Marina Lopičić

Preporuka

SNS: U septembru glasanje za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji

Politika -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da je dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji (EPP), o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP.

U saopštenju se navodi da je odluka doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu da je SNS pokazala da deli evropske vrednosti i da pokazuje realne rezultate, kao i da je prepoznat odgovoran i ozbiljan pristup u suočavanju sa aktuelnim izazovima kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu.

Na sastanku radne grupe EPP zadužene za članstvo, internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović rekla je da su građani Srbije na izborima pozitivno vrednovali reformski proces Vlade i jasno pokazali da daju podršku nastavku politike reformi u cilju stvaranja moderne i funkcionalne evropske države.

Govoreći o procesu evropskih integracija Srbije, Jadranka Joksimović je istakla da je cilj stranke i Vlade članstvo Srbije u EU, kao i da je SNS bila "motor i garancija nastavka tog procesa".

Posebno je ukazala na proaktivnu ulogu SNS na polju regionalne stabilnosti i napora koje je Vlada ulagala u cilju unaprđenja regionalne saradnje.

Joksimović je naglasila da EPP ima u SNS pouzdanog i stabilnog partnera, piše u saopštenju. EPP okuplja stranke desnog centra i najuticajnija je politička grupacija u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track