SOCIJALISTI U PANICI ZBOG DIJANE: Počeo hitan sastanak vrha SPS!
Foto: Nebojša Mandić

Pokrenut Disciplinski postupak protiv 5 članova stranke

SOCIJALISTI U PANICI ZBOG DIJANE: Počeo hitan sastanak vrha SPS!

Politika -

BEOGRAD - Vrh Socijalističke partije Srbije danas će u Beogradu, u 13.30 sati, održati hitan sastanak čiji je povod odlazak Dijane Vukomanović iz stranke i njena ostavka na sve stranačke funkcije, saznaje Kurir.

U međuvremenu, Socijalistička partija Srbije saopštila je i da je pokrenula disciplinski postupak protiv pet članova najviših organa stranke, ali nije navela o kome je reč.

REKLA IM ĆAO: Dijana Vukomanović napustila SPS!

U saopštenju se navodi da je na sednici Statutarne komisije 30. septembra iz SPS-a isključen Nebojša Petronić iz Vladimiraca zbog nepoštovanja Statuta SPS, kao i da je poništena odluka Gradskog odbora SPS u Pančevu o isključenju iz članstva Maje Milovanić, članice Glavnog odbora SPS. Ta odluka je poništena, jer ju je doneo nenadležan organ.

Dodaje se na je na sednici formirana radna grupa za izradu predloga mera za bolje organizovanje i delovanje SPS na čijem je čelu predsednik Statutarne komisije Miljkan Karličić.

Mediji su proteklih dana prenosili da je Statutarna komisija SPS kaznila ukorom pred isključenje funkcionere Nenada Borovčanina, Novicu Tončeva, Dijanu Vukomanović i Ivanu Petrović.

Ranije danas visoka funkcionera SPS-a Dijana Vukomanović saopštila je da više nije član te partije, a da će poslanički mandat u Skupštini Srbije nastaviti da obavlja u svojstvu samostalne narodne poslanice.

Nenad Borovčanin je na Tviteru pre tri dana napisao da je dobio ukor pred isključenje iz SPS-a i da Statutarna komisija odlučuje "k'o Gestapo - bez mogućnosti odbrane optuženog".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track