ŠOK ISTRAŽIVANJE: Tomislav Nikolić pobeđuje i bez podrške SNS!
Foto: Nemanja Pančić

Iznenađujući rezultati „Medijum Galupa“

ŠOK ISTRAŽIVANJE: Tomislav Nikolić pobeđuje i bez podrške SNS!

Politika -

Aktuelni predsednik Tomislav Nikolić, ukoliko bi se sutra održalo gasanje, kao samostalni kandidat osvojio bi 37 odsto glasova na predsedničkim izborima, a uz podršku SNS, SPS i ostatka koalicije čak 50 odsto, pokazalo je istraživanje agencije "Medijum Galup"!

Zanimljivo je da u ovom istraživanju nema opcije da Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.Ukoliko bi izbori bili održani danas, aktuelni šef države bi u prvom krugu osvojio 50,2 odsto, ali uz podršku SNS, SPS i ostalih stranaka koalicije, dok bi kao samostalni kandidat dobio 37,2 odsto. Drugoplasirani u oba slučaja je Vuk Jeremić, a slede lider radikala Vojislav Šešelj, Saša Janković kao kandidat DS, Boško Obradović iz Dveri, Čedomir Jovanović (LDP), Boris Tadić (SDS) i Aleksandar Popović (DSS).I u slučaju da nastupa bez podrške naprednjaka, Nikolić bi 95 odsto glasova dobio upravo iz SNS, pokazuju rezultati ovog istraživanja. Više od polovine birača smatra da će na predsedničkim izborima biti drugog kruga, a istraživanje je pokazalo da su moguća tri scenarija - da na crtu Nikoliću izađu Jeremić, Janković ili Šešelj. Najneizvesnija borba bi bila sa bivšim šefom diplomatije, od kog bi Nikolić bio jači za 16 odsto glasova.Više od dve trećine pristalica SNS, njih 67 odsto, smatra da Vučić treba da podrži Nikolića kao kandidata, svega 7,9 odsto je protiv, dok ostalih 21,8 odsto nije sigurno u stavu. Pristalice opozicionih stranaka su više protiv Vučićeve podrške Nikoliću - DS je 50 odsto protiv i svega 2,8 odsto za, a sličan stav je i u SDS Borisa Tadića.

Otkrivamo Koje su opcije otvorene Šefu drŽave Nikoliću mesto premijera?.: Deo SNS zalaže se da premijer Aleksandar Vučić, pod uslovom da se kandiduje za predsednika Srbije, aktuelnom šefu države Tomislavu Nikoliću „prepusti“ funkciju predsednika Vlade, saznaje Kurir. Predlog da se zarotiraju na funkcijama Nikoliću niko zvanično nije izneo, zbog čega naprednjaci zasad samo nagađaju da li bi prihvatio da nasledi Vučića.- U opticaju su još dve mogućnosti - da se povuče i ode u političku penziju ili da se posveti diplomatiji - navodi izvor Kurira iz vrha SNS.Najmanje verovatno je da Nikolić karijeru nastavi kao diplomata. On je kao „izmišljotine“ ocenio navode da za sebe očekuje mesto ambasadora u Moskvi, a za sina Radomira funkciju predsednika parlamenta.- Izmišljotinom me omalovažavaju i predstavljaju kao čoveka koji bi samo da zgrabi nešto - izjavio je Nikolić.Analitičar Dragoljub Anđelković kaže da bi mesto ambasadora za Nikolića bilo degradirajuće:- Moguća je rotacija, kao što su to činili Putin i Medvedev, ali funkcija premijera je operativna, a Nikolić se i po energiji i po godinama ne uklapa u taj profil. Najrealnije je da se Nikolić povuče u penziju.

Odnos Nikolić-VučićKo je kriv za sukobNa pitanja o percepciji odnosa Nikolića i Vučića više je njih (38,2 odsto) koji smatraju da je on dobar. Među onima koji smatraju da je loš više je onih koji smatraju da je za to kriv Vučić - sedam odsto, dok 3,8 odsto smatra da je krivac Nikolić. Da su podjednako odgovorni za loše relacije, smatra 9,4 odsto ispitanika, a 2,1 odsto njih nema stav o tome.

Nikolićev rejting uz podršku SNS, SPS i ostalih stranaka koalicijeTomislav Nikolić 50,2%Vuk Jeremić 14,2%Vojislav Šešelj 10,1%Saša Janković 7,2%Boško Obradović 6,2%Čedomir Jovanović 2,5%Boris Tadić 1,7%Aleksandar Popović 1,3%

Nikolićev rejting bez podrške SNS, ako bi nastupao kao samostalni kandidatTomislav Nikolić 37,2%Vuk Jeremić 15,4%Vojislav Šešelj 12,4%Saša Janković 9,4%Boško Obradović 7,1%Čedomir Jovanović 2,8%Boris Tadić 2,2%Aleksandar Popović 1,3%

Drugi krug tri scenarijaTomislav Nikolić 69%Vojislav Šešelj 31%Tomislav Nikolić 66%Saša Janković 34%Tomislav Nikolić 58%Vuk Jeremić 42%

Poklon dodatak Gurman

DANAS U KURIRU: Poklon kupon kojim ostvarujete 50% popusta!

Delimano električni tiganj upola cene uz kupon iz Kurira

U današnjem Gurmanu potražite poklon kupon i instrukcije kako da ostvarite 50% popusta na kupovinu električnog tiganja.

Bilo da slavite Svetog Trifuna ili Dan zaljubljenih, iskoristite priliku da voljenu osobu obradujete specijalitetom koji možete sami da pripremite.

Uz proverene recepte iz Gurmana, vaše iznenađenje mogu da budu: krilca s medom, salata Kazanova, čokoladni rolat s malinama, čokoladno srce ili ljubavno vino.

Uživajte!

Biljana Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track