ŠOKANTNE OPTUŽBE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Čović organizovao atentat na Đinđića!
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

Šef radikala tvrdi

ŠOKANTNE OPTUŽBE VOJISLAVA ŠEŠELJA: Čović organizovao atentat na Đinđića!

Politika -

Saznajte kako je Služba državne bezbednosti još 2001. godine, tokom akcije "Mačva", otkrila povezanost Nebojše Čovića sa "zemunskim klanom".

Lider SRS Vojislav Šešelj izneo je šokantne podatke o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića - da je u atentat umešan direktno njegov najbliži saradnik, nekadašnji potpredsednik vlade Nebojša Čović!Šešelj kaže za Kurir da je Služba državne bezbednosti još 2001. pokrenula tajnu akciju „Mačva“, u kojoj su došli do nepobitnih dokaza da je Čović imao kontakte s kriminalcima iz „zemunskog klana“! Inače, sa akcije „Mačva“ još nije skinuta oznaka tajnosti, a deo obimne dokumentacije lider SRS je obelodanio u svojoj knjizi „Mafijaška pudlica Nebojša Čović“.- Sa te akcije još nije skinuta oznaka tajnosti i to su dokumenta Udbe. I Đinđić je bio veoma zainteresovan da se ta stvar raščisti do kraja i u međuvremenu je ubijen. Glavno klupko se odmotavalo do Čovića, koji je umešan u organizaciju Đinđićevog ubistva. Engleska ambasada je zahtevala da on bude v. d. predsednika vlade, ali to nije dao Zoran Živković - rekao je Šešelj.Mutne vezeNa pitanje na osnovu čega može tako nešto da tvrdi, Šešelj kaže:- Na osnovu činjenice da je bio u sprezi sa „zemuncima“, da je naručio ubistvo izvesnog Škrbe, kriminalca iz Sarajeva koji je došao da radi kod Čovića i polako se odomaćio, zaspao u njegovoj kancelariji. Čović je, osim u organizaciju ubistva Đinđića, umešan i u streljanje Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma. On je jedan od onih koji su doneli odluku da se ubiju.Mićunović zna višeUpitan da li za sve to što govori ima čvrste dokaze, Šešelj kaže:- Te se stvari ne stavljaju na papir. A ja samouvereno iznosim to, pa nek me gone, kad znam pouzdano.Nebojša Čović najpre nije hteo da komentariše Šešeljeve optužbe, a onda je kratko poručio:- Po običaju, Šešelj priča gluposti, a što se tiče akcije „Mačva“, mislim da bi u vezi s tim više informacija mogao da vam da profesor Dragoljub Mićunović.On nije hteo dalje da objašnjava zbog čega pominje Mićunovića.

Krivična prijavaMILA ĐINĐIĆ OPTUŽILA ČOVIĆAKako je podsetio lider SRS Vojislav Šešelj, advokat Srđa Popović podneo je, u ime Đinđićeve pokojne majke Mile i sestre Gordane Filipović Đinđić, krivičnu prijavu protiv Čovića i lidera NS Velimira Ilića. One su od tužilaštva tražile da sprovede istragu protiv Čovića i Ilića, tvrdeći da su krivi za „neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak“. Kako Šešelj tvrdi, one su tu prijavu podnele na osnovu detalja iz akcije „Mačva“.

Danas u KURIRU pročitajte još:

ILIĆ IZMISLIO FUNKCIJU DA BI IZBEGAO ROČIŠTE: Velja slagao sud da je postao direktor

KRICI PORODICA UBIJENIH PARALI NEBO NAD RATINOM: Krvniče, treba te mrtvog spaliti!

UPOZORENJE OBAVEŠTAJACA: Stiglo 1.500 džihadista! Naredba: Sejte smrt po Evropi i Balkanu

J*BO, PA NAJ*EBO: Presela mu jagnjetina

VENDI SE NAGODILA SA IZVRŠITELJIMA: Plaća kaznu u ratama!

NAPUŠTA ESTRADU I OSTAVLJA PEVANJE: Lepoj Breni poslednji album pravi Rasta

UGO VIJERA USKORO POSTAJE TATA: Nina će mi roditi Srbina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track