ŠOKANTNO PISMO ŠEŠELJA SERŽU BRAMERCU: Poljubiš me u d*pe svinjski brabonjče!
Foto: Fonet, Filip Plavčić

Nadmašio samog sebe

ŠOKANTNO PISMO ŠEŠELJA SERŽU BRAMERCU: Poljubiš me u d*pe svinjski brabonjče!

Politika -

Lider radikala je ovoga puta nadmašio sam sebe kada je u pitanju obraćanje činovnicima Haškog tribunala. Ovoga puta je imao posebnu inspiraciju, a na meti mu se našao glavni tužilac tog suda Serž Bramec.

Šešelj je pismom koje je poslao Bramercu prevazišao sam sebe, a kvalifikacije poput "je*bača koza", "svinjske glave", "magareće guzice" i "nekrštene voline" samo su deo salvi uvreda koje izneo na račun Bramerca.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je šokirao javnost! Iako je i ranije bez pardona psovao glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, poručujući mu da može da mu po.uši ku.ac, radikal je prevazišao samog sebe porukom - „Poljubiš me u dupe, svinjski brabonjče i magareća guzice!“Šešeljev pravni tim je, naime, Bramercu poslao odgovor na žalbu, u kojem na 100 strana obrazlažu zašto nije utemeljen zahtev da se ponovi suđenje ili da se lider SRS proglasi krivim i osudi na kaznu zatvora. Šešeljev tim, koji, između ostalog, čine Vjerica Radeta, Zoran Krasić, Nemanja Šarović i Milan Terzić, poslao je u Hag podnesak, ali je i lider radikala, nezadovoljan „kulturnim“ načinom komunikacije, rešio to da zabiberi.Mamu ti tvoju...- Hteo sam ja tu svašta još da napišem Bramercu, u svom stilu, ali mi nisu dali. I taj podnesak je ozbiljan i potpuno pravno utemeljen. A onda sam ja seo i napisao dodatno pismo Bramercu. Inspiracija mi je bio čuveni odgovor kozaka iz Zaporožja turskom sultanu, koji je napisan u 17. veku. A znate li šta tamo piše? Evo, citiraću vam (pismo kozaka, odnosno u ovom slučaju Vojislava Šešelja Bramercu prenosimo u celosti):- Tebi, turska satano, brate i druže crnog đavola, sekretaru Lucifera samog, pozdrav. Kojeg si ti đavola vitez, mamu ti tvoju? Tvoje armije se ne bojimo uopšte, na zemlji i na moru u našim čajkama borićemo se protiv vas sotona do poslednjeg. Ti nekrstu, zveri Vavilona, skrnavitelju svetog Jerusalima, jebaču koza iz Aleksandrije, svinjska glavo Egipta (Donjeg i Gornjeg), jermenska svinjo i tatarski jarče, konjokradice iz Kanajameta, zlikovče iz Anadolije, unuče đavola lično, budalo, ti svinjski brabonjče, magareća guzice i klovne iz Hada, mesarsko pseto, nekrštena volino, neka đavo nosi tebe i sve Turke. To je sve što mi kozaci imamo da kažemo, gadan si i svojoj majci, a kud hrišćanima da vladaš. Datum ne znamo, jer kalendar nemamo, mesec je na nebu, godina u knjizi, nama je isti dan ovde ko i tebi tamo. Ti i tvoji Turci nas možete poljubiti u dupe.Inače, pismo je nastalo tako što je sultan napao kozake u utvrđenju Sić, oni su ga potukli i ubrzo dobili njegovo pismo:Predajte se- Ja sultan, sin Mehmedov, brat sunca i meseca, unuk i izaslanik Boga, vladar Makedonije, Vavilona, Jerusalima, Gornjeg i Donjeg Egipta, car nad carevima, vladar nad vladarima, nepobedivi vitez, čuvar groba Isusa Hrista, poverenik izabran od Boga lično, nada i uteha muslimana, zaštitnik i branitelj hrišćanstva - naređujem vam, kozaci iz Zaporožja, predajte se dobrovoljno i bez otpora i nemojte mi dosađivati više vašim napadima.

Sabrana delaIZDAO NOVU KNJIGUŠešeljev pravni tim je podnesak na žalbu Bramerca podneo 19. decembra, a radikal ga je u celosti preneo u najnovijoj knjizi „Haška presuda“. Inače, u toj knjizi su sabrana sva dokumenta iz Haga, od početka procesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja