ŠOKANTNO UPOZORENJE MINISTRA: Ovo što rade Vučiću radili su i Đinđiću pre ubistva!
Foto: Zorana Jevtić, Beta Emil Vaš

Bratislav Gašić izneo jezivo upozorenje

ŠOKANTNO UPOZORENJE MINISTRA: Ovo što rade Vučiću radili su i Đinđiću pre ubistva!

Politika -
Bratislav Gašić tvrdi da opozicija stvara atmosferu kao pred ubistvo premijera 2003, a da je aktuelni šef Vlade najugroženija osoba u Srbiji

BEOGRAD - Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije, najviše je ugrožena bezbednost, obelodanio je na jučerašnjoj sednici Odbora za kontrolu službi bezbednosti ministar odbrane Skupštine Srbije Bratislav Gašić. Rekao je i da je on najodgovorniji za čuvanje bezbednosti premijera, a da opozicija pravi atmosferu kao pred ubistvo Zorana Đinđića.

- Oni hoće da se raščisti prostor oko Aleksandra Vučića - rekao je Gašić.

 Brani se od optužbi ombudsmana... Bratislav Gašić
Brani se od optužbi ombudsmana... Bratislav Gašić

Haos u javnostiTe podatke je izneo u polemici poslanika sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem o incidentu koji se dogodio na Paradi ponosa u septembru 2014, kad su pretučeni braća premijera i gradonačelnika Beograda Andrej Vučić i Predrag Mali.

 Ima važnija posla... Aleksandar Martinović
Ima važnija posla... Aleksandar Martinović

Odgovarajući na pitanje zašto Vučića čuva specijalna vojna jedinica „Kobre“, on je kazao da je premijer najugroženija osoba u zemlji. Dodao je i da bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, iako je debelo prošao zakonski rok od šest meseci, i dalje čuva „ogroman broj ‚kobri‘“.

Ožedneo... Gašić
Ožedneo... Gašić

Inače, ombudsman Janković je rekao da „ne tvrdi da je VBA prekršila zakon prilikom incidenta na Paradi ponosa“, što je inače i izazvalo pometnju u javnosti.- To su sumnje, možda postoji objašnjenje za učinjeno, i postupak kontrole i služi tome da se to razjasni. Nisam optužio VBA za kršenje zakona na Paradi ponosa, a stavlja mi se krst izdajnika na čelo - rekao je Janković i dodao:- Tužilaštvo utvrđuje da li ima krivičnih dela, a zaštitnik građana utvrđuje propuste u radu.

Glasa s tri prsta... Dušan Bajatović
Glasa s tri prsta... Dušan Bajatović

Nemamo šta da krijemoMinistar Gašić, s druge strane, tvrdi da VBA i Ministarstvo nisu dobili odgovor Tužilaštva da li mogu ombudsmanu da dostave tražena dokumenta. On je na sednicu odbora došao s hrpom papira na kojima je „prepiska“ s Jankovićem i Tužilaštvom, za šta je morao da ponese i čitav kofer.

Traži dokumenta... Saša Janković
Traži dokumenta... Saša Janković

- Nismo imali nameru da vas uvredimo i sakrijemo bilo šta, ali mi još nismo dobili odgovor Tužilaštva da li smemo da dostavimo tražena dokumenta. Još čekamo, jer moramo da budemo uvereni da je to u skladu sa zakonom. Nećemo da vam uskratimo pravo i nismo rekli da odbijamo saradnju, tražili smo i čekamo odgovor - ponovio je Gašić. On je zahvalio Jankoviću i što je „priznao da VBA nije nikog prisluškivala“. Inače, polemika se vodila i oko aparata za prisluškivanje koji je kupljen pre nekoliko godina. On je koštao, kako je izneo Gašić, 1.106.000 evra, a sada se čuva u vojnom magacinu.

Janković tvrdiVBA PRATILA RADIKALE?!

Zaštitnik građana Saša Janković predočio je dokument u kojem navodi da je VBA vršila praćenje i kontrolu aktivnosti SRS 15. novembra 2014, kada je organizovan miting povodom povratka njihovog lidera Vojislava Šešelja u Beograd.- Nemam pouzdana saznanja da je taj dokument tačan i verodostojan, ali imam ozbiljnu sumnju koju treba da proverim. Protivzakonito je prikupljanje podataka koji nisu u skladu sa Zakonom o VBA. VBA je nadležna za kontraobaveštajnu bezbednosnu zaštitu Ministarstva odbrane i VS i da u ovom papiru stoji ijedna indicija da pripadnici SRS planiraju napad na Ministarstvo i VS, tada bismo mogli da razgovaramo, ali takva saznanja nisu navedena u dokumentu - rekao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track