SPECIJALNA OBUKA: Bratislav Gašić razbija špijunsku mrežu
Foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Povratak otpisanog: Naprednjak dobija važnu državnu funkciju

SPECIJALNA OBUKA: Bratislav Gašić razbija špijunsku mrežu

Politika -

Nekadašnji ministar odbrane najozbiljniji kandidat za mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti ako premijer odluči da ode s te funkcije

Ako premijer Aleksandar Vučić odluči da, zbog propusta bezbednosnih službi i pronalaženja oružja u blizini kuće u Jajincima, podnese ostavku na mesto šefa Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, postoje velike šanse da na njegovo mesto dođe bivši ministar odbrane Bratislav Gašić, saznaje Kurir.Kako se sve ozbiljnije spekuliše, Vučić namerava da ode s čelnog mesta Biroa, a o tome će u toku nedelje obavestiti i predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ovo važno mesto premijer napušta jer mu nisu pružene verodostojne informacije o tome kako se oružje našlo na trasi kojom on i članovi njegove najuže porodice često prolaze.

- Ovaj slučaj jasno je stavio do znanja da postoje veliki propusti u funkcionisanju službi bezbednosti. Zato je premijer o blizu odluke da podnese ostavku na to mesto - navodi naš izvor.Kao njegov naslednik na tom mestu zasad je najozbiljniji kandidat Gašić, a odabir olakšava i to što je bio ministar odbrane.- Gašić važi za čoveka od Vučićevog poverenja. Za njegovo imenovanje bio bi i predsednik Nikolić, jer on, po zakonu, određuje šefa Biroa. Ova pozicija je vrlo važna jer kroz njegove ruke prolaze informacije u vezi s unutrašnjom i spoljnom politikom, pa je bitno da je preuzme čovek na kog premijer može da računa u svakom momentu - objašnjava izvor Kurira.Gašić, prema našim saznanjima, već ide na kurseve kojima ga pripremaju za novu poziciju.- Na mesto šefa Biroa ne može da dođe neko ko nije prošao iscrpne pripreme, zato Gašića upoznavaju sa svim segmentima posla. On jeste važio za potencijalnog kandidata za šefa BIA, ali je procenjeno da bi svoj maksimum dao na ovoj poziciji - kaže naš sagovornik.Gašić to nije hteo ni da potvrdi, ni da demantuje.- Nemam komentar - rekao je i isto odgovorio na pitanje kako mu idu kursevi.Analitičar Dragomir Anđelković kaže da na čelu Biroa mora biti neko u koga imaju poverenja i premijer i predsednik države:- Možda bi Gašić bio rešenje oko koga bi se složili i Vučić i Nikolić.Bivši direktor BIA Andreja Savić, koji je i ocenio da bi Vučić trebalo da se povuče, smatra da bi ipak to mesto trebalo da pripadne profesionalcu:- Potrebno je s punim umećem usklađivati rad službi bezbednosti, a to može najbolje da radi neko ko je već iz tih krugova .D. L. - K. B.

U štampanom izdanju KURIRA pročitajte:

SUDAR RUSIJE I NATO: Deli ih samo granica Srbije i Crne Gore

ČEDA SILEDŽIJA: Pretio Veselinoviću, psovao ga i vređao!

BULATOVA ŽENA NARKOMANKA: Kokain je moj!

ALARMANTNO: Usvojte što pre Aleksin zakon i sprečite vršnjačko nasilje!

PANČEVO POMOGLO ZLOČIN: Vlasnica doma smrti od opštine dobila milion!

UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE U BARU: Ivan Laban žrtva obračuna kotorskih klanova!

ŠEF POLICIJE BOGATAŠ: Šerife iz Tutina, odakle ti lova?

ABRONOŠA: Političar odlepio za Lavicom

OBNOVILI LJUBAV: Vuk se ženi Jelisavetom!

TEO PREKLINJE ANASTASIJU: Preseli se kod mene!

UVELA SANKCIJE Goca Božinovska: Sine, ne dam ti više ni auto ni pare!

500. MEČ SRĐANA MAKSIMOVIĆA: I da bude smak sveta, on će ostati u Zvezdi!

TOMISLAV KARADŽIĆ ZA KURIR: Ne dam da prođe Kosovo!

Ekskluzivno

MAGAZIN STARS SAZNAJE: Aleksandra Prijović trpela nasilje!

Šokantno priznanje Prijovićke ekskluzivno za magazin Stars!

U današnjem magazinu Stars saznajte sve potresnoj priči Aleksandre Prijović, koja je otvorila svoju dušu našoj redakciji.

Priznala je da je trpela psihičko nasilje i da su je maltretirali i ponižavali i nazivali pogrdnim imenima.

Sve detalje o ovom i drugim događajima koji potresaju estradu pročitajte u današnjem magazinu Stars.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track