SRAMOTA: Profesora uhapsili zbog Fejsbuka, Vučićević šeta slobodno!

UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJ, POLA VEKA KASNIJE: Hapšenje zbog statusa na Fejsbuku i Tviteru

SRAMOTA: Profesora uhapsili zbog Fejsbuka, Vučićević šeta slobodno!

Politika -
Posle 50 godina ovo je prvo hapšenje zbog navodnog rušenja Ustavnog poretka i prvo posle Golog otoka! Andrej Fajgelj priveden zbog svojih statusa na društvenoj mreži, a glavni i odgovorni urednik Informera samo dan ranije na Pinku pričao o ubistvu premijera

Fajgelja su oko 16 časova uhapsili pripadnici SBPOK u njegovom domu u Novom Sadu, pošto je na društvenoj mreži objavio video u kojem je, između ostalog, rekao:

- Ja bih najradije plakao, najradije bih urlao od besa, uostalom to sam malopre i radio. Mogu samo da kažem da se nadam da će nakon ovog dna, ovog puzanja, ovog klečanja, doći ustanak i da ćemo se uspraviti i da ćemo se setiti da imamo kičmu!

Uspeli smo da se čujemo s Fajgeljom dok su ga vozili ka Beogradu.

- Privode me zbog pozivanja na nasilnu promenu ustavnog poretka. Veoma sam iznenađen. Njih desetoro je došlo kod mene kući oko 13.30 časova. Tražili su da im dam šifre od svojih računara i naloga, što sam odbio, pa su to zaplenili. Porodica je veoma uplašena, deca su plakala, to je za njih veliki šok - rekao je Fajgelj i dodao da će prema mišljenju njegovog advokata ostati u pritvoru 30 dana.

Foto: Kurir/Nebojša Mandić
Foto: Kurir/Nebojša Mandić

Ovo privođenje pokazalo je da u Srbiji aršini nisu jednaki za sve, jer da jesu bio bi priveden i Dragan J. Vučićević, koji je u subotu na TV Pink urlao da će premijer Vučić biti ubijen i da se sprema državni udar.

- Ako je ona specijalna, posebna i selektivna, onda to nije pravda. Za sve moraju biti jednaki zakoni. Vučićević je čovek koji se pokazao krajnje neprofesionalno. Vidi se da on ne snosi nikakve sankcije zbog izrečenih reči. Ne podržavam to, ponavljam pravda mora biti jednaka za sve - zaključio je Đorđević.

M.Branković

OVO JE GOVORIO FAJGELJ

- Mogu samo da kažem da se nadam da će nakon ovog dna, ovog puzanja, ovog klečanja, doći ustanak- Vučić je starletizaciju doveo u državništvo, na vrh države je postavio starletizaciju kao model- Čitava Srbija je postala pederska, zamenila našu slobodarsku dušu ropstvom i ropskim mentalitetom, potpuno smo napravili regresiju unazad u predustaničko doba, u tursko ropstvo

- Postoji samo jedan način da se sa time obračuna i da se povuku crvene linije i da ovaj narod kaže "ne" i povrati izgubljeno dostojanstvo. Otvorite udžbenike za osnovne škole i pogledajte koji je to način i šta će se svima vama dogoditi kada dođe sloboda.OVO JE GOVORIO VUČIĆEVIĆ

- Ako (Vučić) ode u Kinu, u Srbiji će nastati haos! Ako on ode u Kinu, ovde će biti državni udar!

- U Beograd se vratila grupa ubica koja stoji iza atentata na Đinđića

- Opasna ekipa doputovala u Beograd da ubije Vučića

- Oni spremaju zlo! Moram da ponovim premijeru: Ne idi u Kinu, bićeš srušen, ne idi u Kinu, nećeš preživeti!

- Pratite šta će se dešavati do srede. Haos će kulminirati u petak

- Ministarke Mihajlović i Udovički premijeru direktno rade o glavI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track